Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Başkan Özlü yayımladığı mesajda, tüm İslam alemi olarak yeni bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içinde olduklarını belirterek şu ifadelere yer verdi:
“Rabbimize, bizleri bir Kurban Bayramı’na daha kavuşturduğu için hamd ediyoruz. Bu mübarek bayram günlerinin, başta Başiskeleli hemşehrilerime, milletimize, tüm İslam âlemine ve insanlığa hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.
Allah’a yakınlaşma, rızasını elde etme vesilesi, Rabbine kayıtsız-şartsız teslimiyet sembolü olan kurban ibadetinin yerine getirildiği bu güzel bayram günlerinde birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin daha çok pekişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.
Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı bu mübarek günlerde paylaşmanın ve yardımlaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız.
Başiskele Belediyesi olarak ekiplerimiz her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da vatandaşlarımızın hizmetinde ve yanında olmaya devam edecek. Özellikle kurban kesen vatandaşlarımızın kurban atıklarının gelişigüzel atılıp çevre kirliliğine neden olmaması için kurban atıkları toplama ekiplerimizi kurduk. Ayrıca ilçemizin bayramda da temiz kalması için bağ, bahçe, moloz ve evsel atıkların görüntü kirliliğine neden olmaması için belediye personelimiz mesailerine devam edecek. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı ve temiz ortamda, huzurlu bir şekilde ibadet edebilmeleri için ilçemizdeki camilerimizde bayram temizliği ve dezenfekte çalışmalarını yaptık.
Koronavirüs salgının devam ettiği şu günlerde biz tüm tedbirlerimizi aldık. Halkımızdan ricamız da bayramlaşma ziyaretlerinde temizlik, maske ve mesafe kurallarından asla taviz vermemeleridir. Bayram ziyaretlerini kısa tutalım. Bu bayramda da gönülden kucaklaşalım. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte geride bırakacağız ve gelecek bayramları dilediğimiz gibi, büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öperek birbirimize sarılarak kutlayacağız.
Bu vesileyle Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyor, bu mübarek günlerin hanelerinize ve gönüllerinize huzur, ülkemize esenlik ve sağlık, dünyamıza barış getirmesi diliyorum.”