Başiskele Yaz Etkinlikleri Büyük Bir Coşkuyla Başladı
9.08.2020 11:54:25

Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen “2020 Başiskele Yaz Etkinlikleri” büyük bir coşkuyla başladı.

Koronavirüs Salgını sonrası yeni normalleşme süreciyle birlikte Başiskele Sahili'nde açık havada yapılan yaz etkinliklerinin ilk programında Urfa Sıra Gecesi düzenlendi. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği’nin katkılarıyla gerçekleştirilen programda Vahit Kurt ve Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibi sahne aldı. Programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Ahmet Karagöz ve Kurucu Onursal Başkan Cebrail Aydın, Adana Ceyhan Derneği Başkanı Cabbar Yusuf, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi için etkinlik alanında Zabıta Müdürlüğü ekipleri de hazır bulunurken, belirli noktalara dezenfektan konuldu.

KÜLTÜR MOZAİĞİ BAŞİSKELE

Her geçen gün değişen ve gelişen, 100 bini aşkın nüfusuyla farklı kültürleri ve değerleri içinde barındıran ve bir kültür mozaği haline gelen Başiskele'de kültür sanat etkinlikleri Başkan M. Yasin Özlü'nün belediye başkanlığı döneminde büyük hız kazandı. Tüm dünyayı etkileyen Koronavirüs Salgını dolayısıyla bu yıl yaz etkinliklerine geç başlayan Başiskele Belediyesi, yeni normalleşme sürecinde Başiskeliler için dolu dolu etkinlik takvimi hazırladı.

Türkü akşamları, sıra geceleri, Balkan ve Rumeli Türküleri, Karadeniz Türküleri, 30 Ağustos Zafer Bayramı Etkinlikleri ve daha birçok kültür sanat etkinlikleriyle Başiskelelilere unutulmaz yaz akşamları yaşatmayı hedefleyen Başiskele Belediyesi, ilk olarak Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği’nin katkılarıyla Urfa Sıra Gecesi düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ekinlikte yöresel türküler ile Başiskele Sahili şenlendi. Vahit Kurt ve ekibinin türkülerine eşlik eden vatandaşlar, sosyal mesafeye uygun olarak maskeli olarak halay çekip oyunlar oynadılar.

GÖNÜLDEN GÖNÜLE GÜZEL İŞLER

Yaklaşık 1 buçuk saat süren gecenin sonunda Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Dernek Başkanı Ahmet Karagöz ve sanatçılara çiçek takdim ederek, “Bu güzel akşamı bizlere yaşatan Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği'ne ve davetimize icabet eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Gönülden gönüle güzel işler yapmaya, gönüllerde türküler ile buluşmaya devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz.” dedi.

BasiskeleUrfaSiraGecesi1_09082020115421-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleUrfaSiraGecesi2_09082020115421-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim