HABERLER
17 Ağustos Deprem Şehitlerimiz Başiskele´de Anılacak 
14 Ağustos, 2020
A- A+

Büyük acıların yaşandığı asrın felaketi olarak nitelendirilen, Türkiye tarihinin en büyük depreminin 21. yıl dönümünde 17 Ağustos Deprem Şehitlerimiz Başiskele’de dualarla anılacak.  

Başiskele Belediyesi ve Başiskele Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen programlarla her yıl olduğu gibi bu yıl da deprem şehitlerimiz hatırlanacak. Başiskele’de deprem sonrası geleneksel hale gelen anma programları 6 noktada gerçekleşecek.

Koranavirüs tedbirleri nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak düzenlenecek olan programların ilki 17 Ağustos Pazartesi günü öğle namazı sonrası Bahçecik Merkez Mezarlığı’nda yapılacak. Daha sonra ikindi namazını müteakip Yeniköy Merkez Mezarlığı’nda, akşam ve yatsı namazları arasında da Altınkent Mahallesi Merkez Camii’nde anma programlarına devam edilecek. Kullar  Merkez Camii’nde ise 20 Ağustos Perşembe günü ikindi namazı sonrası deprem şehitlerimiz anılacak. Başiskele Müftülüğü bünyesindeki imam hatiplerin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak programlarda, depremzede yakınları ve Başiskeleliler hep birlikte ellerini semaya açarak deprem şehitlerimize dua edecek.

BAŞİSKELE SAHİLİ’NDE FOTOĞRAF SERGİSİ

Başiskele Belediyesi, 21 yıl önce 17 Ağustos 1999’da saat 03:02’de merkez üssü Gölcük olan asrın felaketi Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Başiskele Sahili’nde bir de fotoğraf sergisi düzenleyerek deprem gerçeğine karşı halkta farkındalık oluşturacak. Başiskele’yi de etkileyen deprem sonrası yaşanan yıkıntıların fotoğraflarının sergileneceği genel anma programına ilçe protokolü, Başiskele İlçe Müftü Vekili ve İlçe Vaizi Muhammet Yıldız, imam-hatipler, Kur’an-ı Kerim kıraatıyla adından söz ettiren İbrahim Demirhan katılacak.  17 Ağustos Pazartesi günü saat 19:00’da gerçekleşecek programda deprem şehitleri Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla anılacak.