HABERLER
Başiskele Sahili´nde Yaz Akşamları Damgası
Orjinal Resim
14.09.2020 15:11:04

“Mesafe Sanata Engel Değildir” sloganıyla Başiskele 2020  Yaz Etkinlikleri düzenleyen Başiskele Belediyesi, yaz boyunca kent sakinlerini kültür ve sanata doyurdu. Yaz Akşamları ile kültür ve sanat etkinliklerinde komşularında unutulmaz anlar yaşatan Başiskele Belediyesi’nin bu kültür ve sanat etkinlikleri tüm sakinlerden tam not aldı.

 

Kontrollü Sosyal Hayat döneminde tüm Koronavirüs tedbirleri alınarak sürdürülen yaz etkinliklerinde Türk Halk Müziği'nden Urfa Sıra Gecelerine, Erzurumlu Aşıklar'dan Türk Sanat Müziği'ne, Batı Trakya, Rumeli ve Balkan Türküleri'nden Karadeniz Türküleri'ne kadar herkese ve her kesime hitap eden konserler ile Başiskele Sahili'nde adeta sanat rüzgarı esti. Başiskele'nin genç yetenekleri için de ayrı bir sahne kuran Başiskele Belediyesi, gençlerin yoğun ilgisini de topladı.

 

BAŞİSKELE SAHİLİ KARADENİZ MÜZİĞİ İLE COŞTU

 

Yaz ayları boyunca düzenlenen 2020 Yaz Etkinlikleri kapsamında son olarak Karadeniz müziğinin güçlü sesi Bedirhan sahneye çıktı. Bedirhan’dan önce sahne alan yöremizin genç yeteneği Enes Özgür’de bir hayran kitlesi edindi. Karadeniz müziğinde birbirinden güzel eserler seslendiren Enes Özgür halktan tam not aldı. Ardından Bedirhan’ın tüm dinleyenleri mest eden konseri başladı.

 

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'nün de katılım gösterdiği etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Koronavirüs tedbirleri kapsamında alana dezenfektan üniteleri yerleştirildi. Konseri dinlemeye gelenlerin oturacakları sandalyeler sosyal mesafeye uygun ayarlanırken, maskesiz hiç kimse etkinlik alanına alınmadı. Keyifli bir akşam geçiren Başiskeleliler, Karadeniz müzikleri ile büyük coşku yaşadılar.

 

Etkinlikte Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de sahneye çıkarak Bedirhan ile birlikte türküler söyledi. Unutulmaz anlar yaşanan etkinlik sonunda Başkan Özlü, sahne performansıyla sahildeki vatandaşları coşturan Bedirhan'a teşekkür ederek çiçek takdim etti.

 

SAHİLDE BALKAN RÜZGARLARI

 

Karadeniz gecesi gibi aynı zamanda Balkan ve Rumeli Türküleri işbirliği ile bir Balkan gecesi düzenlendi.  Başiskele Belediyesi her yörenin ses ve enstrümanlarına yer veren yaz akşamları etkinliklerinde her yöreden sanatçıyı sahilde ağırladı. Rumeli Türküleriyle sahili coşturan Figen Özdil türkü severlerden tam not aldı. Etkinliğe İzmit Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Öztürk, Başiskele Balkan Batı Trakya İlleri Rumeli Türkleri Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Atila Öntürk katılım sağladı. Sanatçı ve sanatsever komşularını yalnız bırakmayan Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü katılımcılara çiçek takdim etti.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım