HABERLER
Başiskele Belediyesi´nden Öğrencilere EBA Destek Sınıfları
Orjinal Resim
28.09.2020 16:04:08

Başiskele Belediyesi, uzaktan eğitimde zorluk çeken öğrencilere Başiskele Çocuk Üniversitesi ve Vezirçiftliği Semt Konağı’nda EBA Destek sınıfları kuruyor.

Evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan aileler ve çocuklardan gelen talepler üzerine Başiskele Çocuk Üniversitesi ve Vezirçiftliği Semt Konağı’nda salgına karşı güvenli “EBA Destek Sınıfları” hazırlanıyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Kurumlarımız, belediyemiz, Sivil toplum, iş insanlarımız, vatandaşlarımız… Herkes EBA’ya erişim zorluğu çeken çocuklarımızın bu sorununu gidermeye çalışıyor. El ele vererek bu sorunu da aşacağımıza yürekten inanıyorum.” dedi.

Olağanüstü Şartlar Devam Ediyor

Salgın nedeniyle ortaya çıkan olağanüstü şartlar devam ediyor. Bu süreçte ortaya çıkan sorunların çözülmesi için her konuda her gün yeni projeler geliştiriliyor. Alışveriş, mesai, toplantı, turizm… Her alan gibi eğitimde de hayatımıza farklı yenilikler giriyor.

Eğitim–Öğretim uzaktan devam ediyor. Bilgisayar, tablet ve internet erişimi eğitimin bir şartı haline gelmiş durumda. Başiskele Belediyesi internet ve bilgisayara erişim zorluğu yaşayan öğrenciler için Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde iki sınıfı ve Vezirçiftliği Semt Konağı’nda da bir sınıfı salgın şartlarına uygun hale getirerek, bu yaşanan sorunu çözmek için harekete geçti.  

Salgına Karşı Güvenli Sınıflar

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Çocuk Üniversitesi’nde bulunan iki sınıfı, salgın şartlarında uzaktan erişime uygun hale getirmek üzere çalışmaları başlattı. Teknik altyapı, bilgisayarlar, kişiye özel kulaklıklarla her öğrencinin kendi dersine katılabileceği sınıflar oluşturuluyor. 29 Eylül Salı günü hizmete başlayacak EBA Destek sınıfları, yüz yüze eğitimin başlayacağı tarihe kadar hizmet vermeye devam edecek şekilde yapılandırılıyor.   

Başkan Özlü, “Olağanüstü şartlar yaşıyoruz. Olağanüstü şartlarda olağanüstü işler yapmamız gerekiyor. Çocuk Üniversitemizde iki sınıfı EBA’ya erişimde zorluk çeken öğrencilerimize ayırıyoruz. Her birinin kendi dersini takip edebileceği sağlıklı bir ortam oluşturuyoruz. Kurumlarımız, belediyemiz, Sivil toplum, iş insanlarımız, vatandaşlarımız… Herkes EBA’ya erişim zorluğu çeken çocuklarımızın bu sorununu gidermeye çalışıyor. El ele vererek bu sorunu da aşacağımıza yürekten inanıyorum.” diye konuştu.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım