HABERLER
Başkan Özlü´nün Hemşehrileriyle Floor Curling Keyfi
Orjinal Resim
19.10.2020 14:24:38

“Amatör Spor Haftası” dolayısıyla Başiskele Sahili’nde düzenlenen Floor Curling etkinliğine katılan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, hemşehrileriyle keyifli anlar yaşadı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporun çocuklar ve gençler üzerindeki etkilerine dikkat çekmek amacıyla Başiskele Sahili’nde düzenlediği Floor Curling spor etkinliğine Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve her yaştan vatandaş katıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe, maske takma ve hijyen kurallarına dikkat edilerek yapılan etkinlikte keyifli anlar yaşandı.

Her yaştan insanın spor yapması, vatandaşlarda düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını sağlamak ve özellikle çocukların spora yönlendirilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl kutlanılan Amatör Spor Haftası etkinliği kapsamında bu yıl Floor Curling sporu tanıtıldı.

Uzman antrenörler tarafından Floor Curling oyununun kuralları ve oynanış şekli anlatılırken, etkinlikte ilk defa bu sporu yapanlar müsabakalarda büyük heyecan yaşadılar. Belediye Başkanı Yasin Özlü de etkinliğe katılarak hemşehrileriyle beraber bu heyecana ortak oldu.

BAŞKAN ÖZLÜ: KEYİFLİ VAKİTLER GEÇİRDİK

Başkan Özlü etkinlikte yaptığı açıklamada, “Sonbahar aylarının bu güzel günlerinde bu keyifli spor etkinliğini ilçemize taşıyan Büyükşehir Belediyemize teşekkür ederiz. Floor Curling sporunu her yaştan hemşehrilerimiz ile deneyimledik. Hep birlikte keyifli ve eğlenceli vakitler geçirdik. Genç ve dinamik bir ilçe olan Başiskelemiz’de spora büyük önem veriyoruz. Böyle etkinlikleri ilçemizde devamlı yaparak gençlerimizin ve çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal gelişimine katkı sağlayacağız.” dedi.

Başkan Özlü etkinlik alanında ve Başiskele Sahili’nde hemşehrileriyle hasbihal etmeyi unutmadı.

FLOOR CURLİNG NEDİR?

Floor Curling normal zeminde oynanabilen "Curling" Branşıdır. Buz zemine ihtiyaç olmayan bu branş rahatlıkla düz zemine sahip olan okul, spor salonu günü tüm tesislerde oynanabilmektedir.

NASIL OYNANIR?

Her oyun setinde toplam 8 taş ve 1 oyun alanı bulunur. Bu taşlar 2 farklı renkte olur. 1. takım 4 taşa, 2. takım diğer 4 taşa sahiptir. Oyun başlamadan önce her takım birer çekiç atışı yapar. Çekiç atışı en iyi olan takım o end için son atışı yapacak olan takımdır. Diğer end’ler için bir önceki end’te galip gelen takım oyuna başlar. Oynanan end sonunda eve yani merkeze en yakın olan taş ve taşlar puan alır. End sonu skoru takım kaptanları ve hakemin imzası ile tescillenir. Her Floor Curling müsabakası 8 end oynanır, 8 end sonunda en çok sayı alan takım galip gelir. 8 end sonunda eşitlik bozulmaz ise, eşitlik bozulana kadar 1’er end oynamaya devam edilir. Müsabakalar eleme usulü yapılır. Kazanan takım bir üst turdan devam eder. Bir takım 4 sporcudan oluşur ve her oyuncu sırayla 1 atış yapar.

Bir takımda 1. Oyuncu, 2. Oyuncu, 3. Oyuncu ve 4. Oyuncu isimleri müsabaka öncesinden hakeme verilir. Bir takım 4 sporcudan oluşur. Herhangi bir sakatlık ya da rahatsızlık oluşması durumunda hakemin kontrolüyle takım 3 kişi ile oyuna devam edebilir. Bu durumda birinci sırada yer alan oyuncu 2 taş atar. Çıkan oyuncu o müsabaka boyunca tekrar oyuna giremez.

Her takım 1 antrenör bulundurabilir ve müsabakalar boyunca maç esnasında teknik taktik veremez.

Müsabakalarda her takımın 1 dakika mola süresi vardır ve istenildiği zaman hakeme  bilgi verilerek kullanılabilir.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım