HABERLER
Bakan Varank: Her Yer Başiskele Değil
Orjinal Resim
19.01.2021 16:10:07

Başiskele Belediyesi’ne hibe edilen 74 Hizmet Aracın Teslim Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu törende Bakan Varank araçları, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile birlikte test etti.

Başiskele Belediyesi, 71'i Ford Otosan tarafından hibe edilen 3'ü belediyenin girişimleriyle edinilen ve tamamı Başiskeleliler’in hizmetinde olacak toplamda 74 hizmet aracı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Kapalı Fuar Merkezi’nde düzenlenen programla teslim aldı.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü liderliğinde Güzel İşler mottosuyla ve yaptığı hizmetlerle bütün dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, 74 Hizmet Aracın Teslim Töreni’nde büyük bir gövde gösterisi yaptı.

GENİŞ KATILIM

Koronavirüs tedbirlerinin sıkı tutulduğu hijyen, maske takma ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle uyulduğu programa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr.Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekilleri Emine Zeybek, Sami Çakır, Cemil Yaman, İlyas Şeker, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadettin Hülagü, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş, BBP İl Başkanı Remzi Kaya, Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin Başiskele ilçe başkanları,  ve belediye personelleri katıldı.

BAŞKAN ÖZLÜ: ÜLKEMİZİN EKONOMİK İSTİKRARI BAŞİSKELE'DEN DÜNYAYA DUYURULDU

Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Benim için bugünün, araç filomuzun zenginleşmesinden çok daha büyük anlamları var. Bugün bizim için önemli bir gün. Ford Otosan tarafından Başiskele'mize yapılan yatırım, normal günlere yaklaştığımızın ışığı oldu. Bu yüzden önemli bir gün. Büyük markalar yatırım kararlarını kolay vermiyorlar. Girdiye, çıktıya, insan kaynaklarına, sürdürülebilirliğe… Onlarca parametreye bakarak hareket ediyorlar. Bu süreçlerin sonunda bu yatırım için; ülkemizin, şehrimizin, Başiskele'mizin seçilmesi şehir vizyonumuz ve hedeflerimizin doğruluğunun adeta uluslararası teyidi oldu. Başiskele'mizin büyük yatırımlar için coğrafi konumu, teknik ve lojistik alt yapısı,  iş gücü sağlama kapasitesi,  oluşturduğu fayda maliyet avantajları bir kez daha dünyaya ilan edilmiş oldu.   Ülkemizin ekonomik ve yönetsel istikrarı, ülkeye güven ve gelecek beklentisi, vizyonu ve hedefleri için güçlü bir uluslararası beyan Başiskele'den dünyaya duyuruldu. Bu yüzden önemli bir gün. Bu yatırım için Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Ofisimiz, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz, Başiskele Belediyemiz, Türkiye'nin önemli markası Ford Otosan, uyumlu bir iş birliğine imza attılar.  Bu imzayı Başiskele'de attılar. Son yıllarda Türkiye'ye yapılan en önemli yatırımlardan birini Başiskele'ye kazandırmak ortak gayretimizin eseri oldu. Bu yüzden önemli bir gün.” dedi.

“PARADAN DAHA BÜYÜK BİR ZENGİNLİK BAŞİSKELE’DE OLACAK”

Başkan Özlü, “Ford'un kurucusu Henry Ford'un şöyle bir ifadesi var: “Paradan başka bir şey getirmeyen bir şirket, zavallı bir şirkettir.” Belediyemize hibe ettiği araçlar, oluşturduğu istihdam imkânları,  insanlık için daha iyi teknolojileri geliştirme gayretiyle Ford Otosan, bir kez daha duyarlı bir marka olduğunu gösterdi. Duyarlı bir markanın Başiskele'de olması hepimiz için paradan daha büyük bir zenginlik. Belediyemize 74 aracın hibe edilmesi süreci, her anı çalışmayla dolu bir süreçtir. Çok taraflı bir çalışma sürecidir.” diye konuştu.

“BÜTÜN ARAÇLAR BELEDİYEMİZE AİT OLACAK"

Son yıllarda Türkiye'ye yapılan en önemli yatırımlardan birini Başiskele'ye kazandırmak ortak gayretimizin eseri oldu diyerek konuşmasına devam eden Başkan Özlü, “Belediyemize hibe ettiği araçlar, oluşturduğu istihdam imkanları, insanlık için daha iyi teknolojileri geliştirme gayretiyle Ford Otosan, bir kez daha duyarlı bir marka olduğunu gösterdi. Duyarlı bir markanın Başiskele'de olması hepimiz için paradan daha büyük bir zenginlik. Belediyemize 74 aracın hibe edilmesi süreci, her anı çalışmayla dolu bir süreçtir. Çok taraflı bir çalışma sürecidir. 71'i Ford Otosan tarafından 3'ü kendi imkanlarımızla belediyemize kazandırdığımız Kamyonlar, Kamyonetler, Minivanlar, Minibüsler, Pikaplar, Panelvanlar, Arazöz ve Çöp Taksilerle Belediyemizin hizmet kalitesi gelişecek. Bütün araçlar belediyemize ait olacak” dedi.

“BELEDİYEMİZ BÜYÜK BİR TASARRUF SAĞLAYACAK”

Eskimiş araçlar satılarak tasarruf oluşturulacağını ifade eden Özlü, “Belediyemizde hiç kiralık araç kalmayacak. En az 10 yıllık araç yatırımı ihtiyacımızı karşılarken Hem hizmet filomuzu yenilemiş, hem de hizmet maliyetlerimizi azaltmış olacağız. Özetle Başiskele'de işler ekonomik ve kaliteli işler olacak. Ford Otosan'ın bu büyük yatırımının kendileri ve ülkemize, bu yatırımla oluşan istihdam imkanlarının gençlerimize, filomuza kattığımız araçlarımızın belediyemize, bu yatırımla birlikte ilçemizin artan cazibesinin her bir vatandaşımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

“İLÇEMİZE KATMA DEĞER KATAN HERKESE MÜTEŞEKKİRİM”

Ülkemizi büyük yatırımlar için bir cazibe merkezi haline getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'a, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanım Doç.Dr.Tahir Büyükakın’a  Kurumlarımız, kuruluşlarımız ve Türkiye'ye inanan yatırımcılara şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. Ford Otosan Yatırımı'nın Başiskele'de gerçekleşmesine ve belediyemize yapmış olduğu araç hibesine, hem yatırım hem de hibe programına katkıda bulunan herkese müteşekkirim. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Güzel işlerde, Gönülden işlerde, Faydalı işlerde birliğimiz daim olsun.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: KOCAELİ BİLİŞİMİN BAŞKENTİ

Başkan Özlü’nün ardından kürsüye çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Kocaeli sadece sanayinin değil bilişimin de başkenti olmak için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Belediyelerimiz ve diğer kurumlar sanayicilerimizin yatırım imkanlarını geliştirmek için ilimizin teknolojinin de başkenti olması için uyum içinde çalışıyoruz. Sayın bakanımızı sık sık Kocaeli’de görmekten de büyük gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR”

Başkan Büyükakın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilişim Vadisi bu şehrin geleceğine dair en önemli ipucunu veriyor. Kocaeli’nin geleceğinde teknoloji var, bilişim var. Kodlama projemizi bu sene başlattık. 97 okulda kodlama sınıfı oluşturduk. 2023’te 100 okulda kodlama sınıfı olacak. Türkiye’nin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Yatırımlar devam ediyor.”

“CUMHURBAŞKANIMIZIN LİDERLİĞİNDE ARI GİBİ ÇALIŞIYORUZ”

“Bölgesinde oyun kuran bir Türkiye’de etkin bir kent olacak Kocaeli. Sayın Cumhurbaşkanımızın oyun kuruculuğunda bölgede biz de varız. diyeceğiz. Ve bizde Kocaeli’de arı gibi çalışıyoruz. Biz de Sayın Bakanımızın öncülüğünde bütün ilçe belediye başkanlarımızla 7 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz sadece Başiskele’de değil 12 ilçede çalışmaya devam ediyoruz. Son olarak 74 aracın Başiskele’ye ve Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Başkanımız Yasin Özlü’yü de takrar kutluyorum.”

 

VALİ YAVUZ: “KOCAELİ TÜRKİYE'YE GÜÇ KATIYOR”

Vali Seddar Yavuz programda yaptığı konuşmada, “Kocaeli 18 yılda gücüne güç kattı. Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyayla yarışır hale getirmiştir. Kocaeli Türkiye’ye büyük güç katıyor. 2023’te küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler yatırımlarımızı tam bir uyum içerisinde yapmaya gayret ediyoruz. Bu şehri daha iyi bir noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Bakanımızın destekleri bizleri ümitlendiriyor” diye konuştu.

BAKAN MUSTAFA VARANK: GÜÇLÜ SANAYİ ALTYAPIMIZ YATIRIMCILAR İÇİN TÜRKİYE'Yİ CAZİP KILIYOR

Başiskele Belediyesi’ne hediye edilen hizmet araçlarının teslim töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ise kürsüde yaptığı konuşmada Türkiye’ye yapılan yatırımların artarak devam ettiğini söyledi. 

Bakan Varank, Türkiye'nin üreterek büyümenin tadını aldığını belirterek, "Bu yüzden ülkemizin dört bir köşesinden yeni yatırım haberleri peş peşe geliyor. Güçlü sanayi altyapımız, çalışkan iş gücümüz, tedarik zincirlerindeki avantajlı konumumuz, dünyanın her yanından yatırımcılar için Türkiye'yi cazip kılıyor." dedi.

Varank, 2 günlük Mersin, Adana, Gaziantep ve Kilis'e uzanan yoğun programlarının ardından, bugün Kocaeli'ye geldiklerini, kentin adeta "ikinci evleri" olduğunu söyledi.

Türkiye sanayisinin kalbinin Kocaeli’de attığını, bu yüzden farklı vesilelerle yolunun sürekli buraya düştüğünü aktaran Bakan Mustafa Varank, sadece Kocaeli değil, Türkiye'nin her yanında üretim ve yatırım gündeminin yoğun şekilde devam ettiğini kaydetti.

“FORD OTOSAN'IN YATIRIM KARARI TÜRKİYE'YE OLAN GÜVENİN BİR NİŞANESİ”

Bugün aslında bunun bir örneği için Kocaeli'de olduklarını dile getiren Varank, şöyle devam etti:

"Ford Otosan, bulunduğu şehre daha fazla katkı sağlama şuuruyla Başiskele Belediyemize 71 hizmet aracı hibe ediyor. Ancak bu sosyal sorumluluk projesi çok daha büyük bir anlamı ihtiva ediyor. Bu bağış, Ford Otosan'ın ülkemizde yapacağı yeni yatırımın ilk kazanımlarından biri. Bildiğiniz gibi otomotiv sektörünün lider üreticilerinden olan Ford Otosan, 'Gelecek Nesil Ticari Araç ve Batarya Üretimi'ne ilişkin Başiskele'de yeni yatırım kararı aldı. Yaklaşık 2 milyar avro tutarındaki bu yatırım, ülkemiz ekonomisine çok önemli bir ilave katma değer sağlayacak. Araç üretim kapasitesini yıllık 210 bin adet artıracak, 3 bin kişiye doğrudan istihdam oluşturacak. Tabii tedarik zincirleri vasıtasıyla 10 binden fazla ilave istihdama da katkı sağlayacak. Yeni kurulacak tesiste sadece konvansiyonel araç üretimi yapılmayacak. Dünyadaki trendlere uygun olarak tam elektrikli araçlar ve bunların bataryaları da burada üretilecek. Yani bu yatırım, ülkemizin elektrikli araç üretiminde önemli bir merkez olmasına da katkı sağlayacak. Hükümet olarak bu topraklara değer katan tüm yatırımcılarımızın her zaman yanında olduk, olmaya devam ediyoruz. Ford Otosan'ın bu yatırımını da geçtiğimiz aralık ayında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile proje bazlı teşvik kapsamında destekliyoruz. Ford Otosan'ın yatırım kararını, her şeyden önce Türkiye'ye olan güvenin bir nişanesi olarak görüyorum."

"TÜRKİYE'NİN OTOMOTİV SEKTÖRÜNDEKİ GÜCÜ DÜNYANIN HER YANINDAN YATIRIMCILAR İÇİN BİR FIRSAT KAPISI"

Bakan Varank, Türkiye'nin çok güçlü bir otomotiv üreticisi konumunda olduğunu vurgulayarak, otomotiv sektörünün 2020 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 25 milyar doların üzerinde bir rakamla yine ihracatın sürükleyicisi olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 5 kıtada 200 ülkeye ihracat yaptığını, 200 binin üzerinde çalışanın bu sektörden evine ekmek götürdüğünü belirten Varank, muazzam bir üretim ve inovasyon ekosisteminden bahsettiklerini anlattı.

Varank, otomotiv sektöründe yapılan yatırımların sanayinin diğer alanları için de gelişim ve ilerleme fırsatları sunduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tedarikçileri besliyor, büyütüyor, yeni oyuncuları ekosisteme kazandırıyor. Bu anlamda Türkiye'nin otomotiv sektöründeki gücünün, dünyanın her yanından yatırımcılar için bir fırsat kapısı olduğunun tekrar altını çizmek istiyorum. Ford Otosan zaten bu gücün en önemli aktörlerinden biri olarak, yeni yatırım kararını da bu vizyonla aldı. Yüzde 70'e yakın yerlilik oranı, yüzde 90'a varan ihracat oranıyla Ford Otosan firmamızın gerçekleştireceği bu yatırım inşallah ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sunacak. Bu karar için tüm şirket yetkililerini tebrik ediyorum. Elbette bu işlerde yerel paydaşlar çok önemli. Yatırımın gerçekleşeceği Başiskele Belediyemiz sağ olsun, hükümetimizin yatırımcı dostu bakış açısını onlar da sergiliyor. Hem ilçe belediyemiz hem Büyükşehir Belediyemiz bu süreçte firmamızın yanında olmaya devam edecek.

Özellikle küresel firmalar, yerelle iş birliğinin önemini iyi bilir. Ford Otosan da bu vizyonla hareket etti. Bu yerel birlikteliğin en güzel örneği de işte bugün bağışlanan 71 hizmet aracı. Bu araçların güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Tabii hizmet aracına sahip olmak her şey demek değildir. Önemli olan; onları halkın hizmetinde akıllı ve planlı bir şekilde kullanabilmektir."

“BU KAMYONLARIN MOTORLARINDA TÜBİTAK’IN KATKILARI VAR

Varank, salona girdiğinde araçlara baktığını ve bunların insanı gerçekten cezbettiğini belirterek, "Bu kamyonun şöyle bir özelliği var; bu kamyonda kullanılan motor da tamamen yerli mühendislerimiz tarafından, TÜBİTAK'ın katkılarıyla geliştirildi. İçerisinde kullanılan motor, şu anda lisansla Çin'de üretiliyor. Yani biz burada otomotiv sektörü olarak büyük bir katkı sağlıyoruz, katma değer üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank, otomotiv sektörünün, sahip olduğu ileri ve geri bağlantılar nedeniyle sanayi açısından kritik bir öneme sahip olduğuna işaret ederek, dolayısıyla yapılan 1 birim yatırımın, ekonomiye misliyle katma değer olarak geri döndüğünü belirtti.

BAKAN VARANK’TAN GÜZEL İŞLER’İN KENTİ BAŞİSKELE’YE ÖVGÜ

Başiskele’nin Güzel İşler mottosunu çok beğendiğini vurgulayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Her yer Başiskele değil, böyle güzel işbirlikleri, güzel işleri ancak burada görebilirsiniz. Başiskele Belediyesi de bugün teslim aldığı araçlarla hizmetlerini, güzel işlerini çok daha etkin sürdürecek. Gerçekten bu sloganı ben tuttum ve beğendim.” ifadelerinde bulundu.

“BAŞİSKELE’YE HAYIRLI OLSUN”

Ford Otosan'ı aldığı yatırım kararı dolayısıyla tekrar tebrik eden Bakan Mustafa Varank, “Özellikle küresel firmalar, yerelle iş birliğinin önemini iyi bilir. Ford Otosan da bu vizyonla hareket etti. Bu yerel birlikteliğin en güzel örneği de işte bugün bağışlanan 74 hizmet aracı. Bu araçların güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Başiskele halkına hayırlı olsun. Tabii hizmet aracına sahip olmak her şey demek değildir. Önemli olan; onları halkın hizmetinde akıllı ve planlı bir şekilde kullanabilmektir." dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN BAKAN VARANK’A HEDİYE

Konuşmanın ardından Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Bakan Mustafa Varank'a Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’ndan (BAŞKEM) el emeği göz nuru tablo hediye etti, daha sonra araçları gezen Bakan Varank buradaki bir kamyonu kullanarak Başkan Özlü ile birlikte test etti.

İŞTE BAŞİSKELE BELEDİYESİ'NİN YEPYENİ 74 HİZMET ARACI

Başiskele Belediyesi’ne hibe edilen bu araçların hepsi hizmet aracı olmak üzere şöyle:

12 adet çift kabin kamyonet,

3 adet tek kabin çift teker kamyonet,

40 adet minivan,

1 adet 9+1 minibüs,

1 adet 16+1 minibüs,

1 adet çift kabin 4x4 pikap,

1 adet camsız panelvan minibüs,

 8 adet 10 teker kamyon,

4 adet çift çeker 10 teker kamyon

ve yine belediyenin kendi girişimleriyle edindiği

1 adet arazöz

2 adet çöp taksi

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım