Başiskele Belediyesi´nden Gece Gündüz Yoğun Kar Mesaisi
15.02.2021 12:27:49

Başiskele Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, ilçe genelinde yolların kapanmaması ve buzlanma olmaması için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

Kent genelinde Cumartesi gecesinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı sonrası kar küreme ve temizleme çalışmalarına başlayan Başiskele Belediyesi ekipleri, ilçenin yüksek kesimleri ve merkezde kar küreme ve tuzlama mesaisine devam ediyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıları dikkate alarak ilçedeki yoğun kar yağışına karşı hazırlıklarını hafta içinden başlatan Başiskele Belediyesi, önceden hazır tuttuğu ekiplerle kar yağışına ilk andan itibaren müdahale etti. Özellikle köylerde ve ilçenin yüksek kesimlerinde ulaşımın aksamaması, vatandaşların mağdur olmaması için kala mücadele ekipleri, yoğun tempoda çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

MERKEZİ MAHALLERDE DE YOĞUN TEMPO

Kent merkezi için de teyakkuzda olan karla mücadele ekipleri, kentin her bir mahallesinde araç ve yaya trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını gerçekleştiriyor. Özellikle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sağlık çalışanlarının ve kolluk kuvvetlerinin hizmetlerinin aksamaması ve fabrika işçilerini taşıyan servis araçlarının güzergâhlarında herhangi bir sorun yaşanmaması için belediye ekipleri, gece gündüz demeden özverili çalışmalarıyla yolları açık tuttu.

26 ARAÇ VE 119 PERSONEL İLE KARLA MÜCADELE

Başiskele Belediyesi ekiplerince kurulan karla mücadele ekipleri ilçenin 37 mahallesinde araç ve yaya trafiğinin olumsuz etkilenmemesi için gece gündüz demeden 7 gün 24 saat karla mücadele edecek. Fen İşleri Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Karla Mücadele Programı kapsamında; 9 adet JCB, 4 adet tuz atma kamyonu, 3 adet greyder, 3 adet loder, 2 adet kar küreme bıçaklı kamyon, 5 adet sokaklara tuz atmak için kamyonet ile toplamda 119 personel görev yapıyor.

YAYALARIN GÜVENLİĞİ İÇİN ÖNLEM

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen belediye ekiplerince özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımlar, cami avlusu giriş-çıkışları ve merdivenleri, sağlık ocakları giriş-çıkışları, market ve dükkân önleri, toplu taşıma kooperatifleri giriş-çıkışları, kaldırımlar, yaya üst geçitleri gibi alanlardaki kar birikintileri el süpürgeleriyle süpürüldü, kürekler ile kar birikintileri alınarak buzlanmaya karşı tuzlandı.

BAŞKAN ÖZLÜ'DEN KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE DESTEK

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ilçede hemşehrilerinin mağdur olmaması için kırsal kesimlerde ve merkezde tüm cadde ve sokaklarda karla mücadele eden ekipleri sahada ziyaret ederek mesai arkadaşlarına moral verdi. Soğuk hava şartları ve Koronavirüs Salgını'na rağmen büyük bir özveriyle çalışan ekibine teşekkür eden Başkan Özlü, "Başiskele Belediyesi olarak bu yoğun kar yağışında hemşehrilerimizin mağdur olmaması için ekiplerimizle birlikte yoğun bir mesai gerçekleştiriyoruz. Meteorolojiden yapılan uyarılar doğrultusunda geçen hafta karla mücadele ekiplerimizi kurarak plan ve programlarımızı yapmıştık. Başiskelemiz'in yüksek kırsal mahallelerimiz dahil karla kapanan yol bırakmadık. Hemşehrilerimizin güvenli ulaşımı adına mesai kavramı gözetmeksizin seferber olduk. Karla mücadele ekibimize bu zorlu şartlarda fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür ederim." dedi.