HABERLER
Ağaç Budama Çalışmaları Sürüyor
Orjinal Resim
1.03.2021 09:35:51

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından her yıl ilçe genelinde düzenli olarak yürütülen mevsimlik bakım ve budama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Ekipler, ilçe genelindeki caddelerde, sokaklarda, park ve bahçelerde, yeşil alanlarda, bulunan ağaçların budama ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyor. Hızla yürütülen çalışmalar kapsamında kuruyan, yol kenarlarında yaya ve araç trafiğini olumsuz etkileyen ve kırılan ağaç dallarının bakımı yapılarak daha sağlıklı büyümeleri sağlanıyor. Doğaya saygılı hizmetleriyle örnek çalışmalara imza atan Başiskele Belediyesi, zümrüt yeşili kenti bahara hazırlıyor. Bu kapsamda Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, son olarak Doğantepe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan ağaçlarda budama çalışmaları yaptı.

TEHLİKE ARZ EDEN AĞAÇ DALLARI KESİLİYOR

Budama işlemleri, ağaçların düzenli gelişimini sağlamak, rüzgar ve fırtınalı havalarda tehlikeyi en aza indirmek, ağaçlara istenilen formu vermek, çiçeklenme miktarını ve kalitesini arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Başiskele Belediyesi ekiplerince güvenlik tedbirleri alınarak yapılan budama işlemlerinde ağaçların kuruyan üst dallarına ulaşmak için ise sepetli hizmet araçları kullanılıyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım