HABERLER
Başkan Özlü´den Kadir Gecesi Mesajı
Orjinal Resim
8.05.2021 13:09:58

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, bin geceden daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Özlü, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Rahmet, mağfiret ve bereket ayı mübarek Ramazan’ın bizlere ebedi azaptan kurtuluş fırsatı sunan bu son günlerini taçlandıran Kadir gecesine kavuşmanın sevinci içerisindeyiz. Bizleri ‘Bin aydan daha hayırlı’ olan Kadir Gecesi’ne bir kez daha kavuşturan Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun.

Hayat rehberimiz Kur’an-ı Kerim’in bu mübarek gecede yeryüzüne indirilmiş olması dolayısıyla Kadir Gecesi, Allah Teâlâ tarafından diğer bütün zamanlardan üstün kılınmıştır. Yüce Rabbimizin mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Biz onu Kadir Gecesi’nde indirdik.” ayetiyle beyan ettiği üzere bu özel ve güzel geceyi layıkıyla idrak ederek feyz ve bereketinden faydalanmak çok önemli. Koronavirüs salgını dolayısıyla birbirimizden uzak düştüğümüz bu zorlu günlerde,  üzerimizdeki musibetlerin kalkması için çokça Allah’a dua edelim. Yeniden sağlıklı ve huzurlu günlere dönerek hep birlikte kucaklaşmayı, yeniden camilerimizde omuz omuza namaz kılmayı, birlikte sosyal mesafesiz çay içerek hasbihal etmeyi bu gecenin hürmetine en kısa zamanda Yüce Mevla bizlere nasip eylesin.

Ayrıca İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’te bu mübarek gecenin arifesinde ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yapılan barbarca saldırı dolayısıyla işgalci İsrail’i kınıyoruz. Dünyanın gözü önünde gönül coğrafyamızda gerçekleşen bu vahşetin sorumlularını Yüce Rabbimiz hem bu dünyada hem de ahirette rezil ve rüsva eylesin.

Bu duygu ve düşüncelerle başta hemşehrilerimin olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor; bu özel ve güzel gecenin toplumsal birlikteliğimizin güçlenmesine, İslam âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın sağlık, barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Mevlamız’dan niyaz ediyorum."

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım