Başiskele Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürlüğü?ne bağlı özel ilaçlama ekibi ile yaz ayı ilaçlamasının ardından kış ayı ilaçlama programına başladı. İlçedeki 29 mahalleyi 2 ilaçlama ekibi ve 6 personelle programına alan ekipler yoğun bir şeklide larvalarla mücadele ediyor.
Yaz ve kış olarak iki dönemde gerçekleşen bu çalışmalar kapsamında havaların soğumasıyla sıcak olan yer altı sistemlerine inan vektörlerle mücadele eden ekipler, çevreye zarar vermeden ilaçlamalarını termal sisleme makineleriyle riskli olan bölgeye uyguluyor. Ekiple özellikle bio dizel yakıt kullanarak bu ilaçlama operasyonunu gerçekleştiriyor.
Daha önceden Başiskele?de tüm logar kapakları ile boş alanları tespit eden ekipler ilaçlamaya Barbaros Caddesi ile başladı. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Ziraat Mühendisi ve Proje Yöneticisi Mehmet Şalıvar, ?Yeraltı sistemlerinde yapılan çalışmalarda her ay 2500 adet rögar, 500 adet fosseptik,900 adet yağmur suyu kanalı ve 50 adet terk edilmiş binada bu ilaçlamaları gerçekleştiriyoruz? diye konuştu.
24 Aralık 2010 Cuma