Bu Yaz Hem Eğlenceli Hem De Verimli Geçti
5.09.2021 13:46:20

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde ilçede geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere yönelik ilk kez gerçekleştirilen ücretsiz Yaz Spor Okulları’nda eğitimler sona erdi.

Geleceğin teminatı çocuklara büyük değer veren ve Başiskele’de Genc-i Âlâ Gençlik Hareketi’ni başlatan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla Başiskele Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışıyla 4-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz Yaz Spor Okulları düzenlendi.

YAKLAŞIK 2 AY SPORLA EĞLENDİLER

İlçede spor kültürünü oluşturarak sağlıklı yaşama destek vermek, toplumun her kesimine kamuoyu yararı sağlamak amacıyla açılan yaz spor okullarına yoğun ilgi oldu. Başiskele Belediyesi tarafından gençler için tasarlanan ve yayına başlayan Genc-i Âlâ internet sayfası https://genciala.basiskele.bel.tr/ üzerinden alınan kayıtlar sonrası 1217 öğrenci ücretsiz Yaz Spor Okulları’ndan faydalandı. Yaklaşık 2 ay süren yaz spor okullarında yaz tatillerini spor yaparak eğlenceli, keyifli ve kaliteli vakitler harcayarak geçiren çocuklar hem yeteneklerini keşfettiler, hem de sosyalleştiler.

7 FARKLI SPOR BRANŞI

Geleceğin sporcularının da keşfedilmesine imkân sunan Yaz Spor Okulları’nda karateden güreşe, masa tenisinden yüzmeye, basketboldan voleybola 7 farklı spor branşında eğitimler verildi. Farklı yaş gruplarında uzman spor eğitmenleri tarafından yüzme, voleybol, basketbol, masa tenisi, karate, satranç ve cimnastik branşlarında verilen eğitimlere Başiskele’de ikamet eden gençler yoğun katılım gösterdiler.

HAFTADA 5 GÜN SPOR KEYFİ

Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak yapılan Başiskele Belediyesi Ücretsiz Yaz Spor Okulları’nda haftanın 5 günü eğitimler sürdü. Her bir öğrencinin 2 gün eğitim gördüğü spor okullarında çocuklar hem eğlendiler, hem öğrendiler hem de fiziksel ve psikolojik gelişimlerine katkı sağladılar.

YENİ DÖNEMDE SPOR VE SANAT OKULLARI DEVAM EDECEK

Başiskele Belediyesi’nin gençlik hizmetleri ve etkinlikleri yeni eğitim ve öğretim döneminde de devam edecek. Genc-i Âlâ web sitesi https://genciala.basiskele.bel.tr/ üzerinden duyurulacak yeni etkinlik takvimleriyle Başiskele Belediyesi, Eylül ayında yeni açacağı kurslarla geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yanında olmayı ve onları desteklemeyi sürdürecek.

YazSporOkulu1_05092021134615-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
YazSporOkulu2_05092021134615-8_1024_768.jpeg Orjinal Resim