HABERLER
Başkan Özlü Yeniden Liseli Gençlerle Baş Başa
Orjinal Resim
1.10.2021 08:49:24

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, ”Gençlerle Baş Başa” programı kapsamında liseli gençlerle buluşmaya devam ediyor.

Koronavirüs dolayısıyla yüz yüze eğitimlere verilen aranın ardından 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda okul ziyaretlerine kaldığı yerden devam eden Başkan M. Yasin Özlü, bu yılın ilk ”Gençlerle Baş Başa” programını Paşadağ Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi. Okulun konferans salonunda yapılan programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen programda Başkan Özlü, öğrencilere tecrübelerini ve düşüncelerini paylaşarak, gençlerin sorularına büyük bir içtenlikle cevap verdi.

BAŞKAN ÖZLÜ: TÜRKİYE’NİN GELECEĞİSİNİZ

Başiskele’de gençlere ve geleceğe yönelik yaptıkları ve yapacakları projeleri öğrencilere aktaran Başkan Özlü, liseli kardeşlerine önemli tavsiyelerde bulundu.

Başkan Özlü yaptığı konuşmada, “Sizler Türkiye’nin geleceğisiniz. Gelecekteki büyük ve güçlü Türkiye’nin idarecileri olacaksınız. O yüzden bizler sizin çok idealist ve hedefleri olan birer birey olmanızı istiyoruz. Çünkü bir iddiası, davası, hedefi ve amacı olan gençler ancak ülkemizi gelecekte güçlü devletler ve ülkeler arasına yükseltebilir. Tabi bunu gerçekleştirebilmeniz için güçlü bir iradeye de sahip olmanız lazım. İradeniz varsa, kendinize güveniyorsanız ve bu iddialarınızı geliştirerek yol alıyorsanız gün gelir yaklaşık 100 yıldır ibadete kapalı Ayasofya Camii’ni ibadete açarsınız. Gün gelir bu güçlü ve sağlam irade ile “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” ve “Dünya 5’ten Büyüktür” dersiniz.” dedi.

“AHLÂK OLMAZSA OLMAZLARIMIZDANDIR”

Başkan Özlü konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim için iddialı ve iradeli olmak ne kadar önemli ise güzel ahlâk olmazsa olmazlarımızdandır. Bizim atalarımızın dünyaya nizam verdiği yıllarda asla ahlâk kurallarından taviz vermemişlerdir. Fethettiği topraklarda gönülleri de fetheden atalarımızın izleri hala bugün devam ediyor. O yüzden bizler ahlâkını önemseyen, ahlâk temelinden ayrılmayan bir neslin evlatlarıyız.”

“BİZİM GAYEMİZ YÜRÜDÜĞÜNÜZ YOLA IŞIK OLMAK”

“Biz buraya siz değerli genç kardeşlerimizin engin fikirlerinden faydalanmak ve sohbet etmeye geldik. Biz naçizane burada sizlere akıl vermeye gelmedik. Sizlere yol göstermekten ziyade sizlerin yürüdüğünüz yollara ışık olmaktır bizim asıl gayemiz. Size yol açmak değil, sizin yürüdüğünüz yollardaki engelleri kaldırmak bizim görevimiz.”

ÖĞRENCİ KARDEŞLERİNİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Öğrencilerin istek, görüş ve önerilerini de dinleyen Belediye Başkanı Özlü, gündeme dair, güncel, memleket meselelerini ilgilendiren soruları büyük bir içtenlikle cevaplandırdı.

Program sonunda Başkan Özlü, öğrencilere Ali Fuat Başgil’in "Gençlerle Baş Başa" kitabını hediye etti ve gençlerle günün anısına fotoğraf çektirdi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım