HABERLER
Başiskeleli Gençlerin İkinci Hanesi Hizmette
Orjinal Resim
14.01.2022 14:41:32

Başiskele Belediyesi tarafından hayata geçirilen Altınkent Mahallesi’ndeki Gençhane’nin ardından ilçenin ikinci Gençhane’si hizmete açıldı.

Başiskele’de 2021 yılını “Gençlik Yılı” olarak geçiren ve geleceğin hazinesi çocuklara ve gençlere yatırımlarını Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde 2022’de de devam ettiren Başiskele Belediyesi, Karadenizliler Mahallesi’nde kentin ikinci Gençhanesi’ni ilçeye kazandırdı. Bugün hizmete açılan Gençhane’yi Başkan M. Yasin Özlü de ekibiyle birlikte ziyaret etti. Geleceğin teminatı çocuklara ve gençlere güzel bir eseri daha kazandırmanın haklı mutluluğunu ve gururunu yaşayan gençlerin Yasin abisi, Gençhane’nin ilk hizmet gününde kardeşlerinin heyecanına ortak oldu. Ziyarette genç kardeşleriyle sohbet etti, kütüphanedeki kitapları inceledi, yeni nesil eğlence ve oyun odalarını, derslikleri gezdi ve gençlerle masa tenisi ve bilardo oynadı.

GÜZEL İŞLER GENÇLERİN AYAĞINA GİDİYOR

Başiskele’de genç kardeşleriyle devamlı iletişim halinde olan ve her fırsatta kardeşleriyle baş başa vererek onların talep, öneri ve görüşlerini dinleyen gençlerin Yasin Abisi, ilçede Gençhane sayısını artırarak genç kardeşlerinin ayaklarına kadar hizmet götürüyor. Ödüllü Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile binlerce gence fayda sağlayan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, yeni açılan Gençhane ile yine binlerce gencin gönlüne dokunacak.

GENÇLERİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Gençlerin kitap okuma alışkanlıklarını kazanmaları, derslerini ve ödevlerini rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için kütüphane ve ders çalışma alanları yer alacak. Ücretsiz çay ve kahve içme imkânı da bulacak olan gençler, toplamda 350 metrekarelik Gençhane’de sinema salonu, PlayStation oyun ve VR sanal gerçeklik odaları, satranç, bilardo ve masa tenisi oyun alanları olacak. Kadın ve erkeklere özel ayrı ayrı mescitlerin de bulunacağı eser, bölge gençlerinin cazibe merkezi olacak.

EĞİTİMLER DE VERİLECEK

Başiskele Belediyesi’nin Genc-i Âlâ Gençlik Modeli çalışmalarının ve hizmetlerinin gençlere ulaştırılacağı Karadenizliler Mahallesi Gençhane’nin en üst katında yer alan 100 metrekarelik sınıf eğitimlere ayrılacak. Müzik eğitimlerinden her türlü kişisel gelişim eğitimlerine kadar birçok gençlere yönelik eğitim ve seminerler uzman kişilerce verilecek.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım