Başiskeleli Çocuklar Yarıyıl Tatilini Dolu Dolu Geçiriyor
29.01.2022 12:21:18

Başiskele'de eğitime ve geleceğin teminatı çocuklara büyük önem veren Başiskele Belediyesi, çocukların yarıyıl tatilini daha eğlenceli ve verimli geçirmelerini sağlıyor.

Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile ilçedeki gençlere eğitim, kültür, bilim, sanat ve sporda büyük destek veren Başiskele Belediyesi, yarıyıl tatilinde de geleceğin hazinesi çocukları yalnız bırakmadı.

ROBOTİK KODLAMA DERSİNDE ROBOT YAPTILAR

Başiskele'nin âlâ çocuklarına özel düzenlenen çocuk atölyeleri etkinlikleri başladı. Geçtiğimiz Çarşamba günü Altınkent Mahallesi’ndeki Gençhane ile Karadenizliler Mahallesi’ndeki Gençhane’de gerçekleştirilen Eğlenceli Bilim ve Robotik Kodlama atölyelerine çocuklar büyük ilgi gösterdi. Başiskele Çocuk Üniversitesi eğitmenlerince yapılan atölye çalışmalarında, öğrenciler DC motorlu fırça robot ve roket yapımını öğrendiler. Katılım sağlayan her bir öğrenci kendi robotunu ve roketini üreterek hem eğlendiler hem öğrendiler.

GENÇHANELER ÖĞRENCİLER İLE DOLDU

Perşembe ve Cuma günlerinde de devam eden Başiskele Belediyesi Çocuk Atölyeleri’nde çocuklar keyifli vakitler geçirmeye devam ettiler. Karadenizliler Mahallesi ve Altınkent Mahallesi Gençhaneleri’nde Hayatımızdaki Matematik ve yine Altınkent Mahallesi Gençhane’de Robotik Kodlama eğitimleri verildi.

EBRU SANATIYLA İLK KEZ TANIŞTILAR

Başiskele Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Başiskele Çocuk Kütüphanesi, yarıyıl tatilinde de öğrencileri ağırladı. Eğitim ve öğretim zamanı her Cuma gerçekleştirilen atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan kütüphane, tatilde de minikleri ağırladı. Bu kez Ebru Sanatı Atölyesi gerçekleştirilen kütüphanede minik öğrenciler ilk kez ebru sanatıyla tanıştılar. Ebru sanatın hakkında teorik bilgiler öğrenen çocuklar, birbirinden güzel ebru yaparak hünerlerini sergilediler.

ÇOCUKLAR YASİN ABİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİLER

Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin hazinesi çocuklara yönelik ücretsiz düzenlenen Çocuk Atölyeleri’ne ilçe dışından gelen misafir çocuklar da katıldı. Özgüvenlerini, hayal dünyalarını ve üretkenliklerini geliştirme fırsatı bulan çocuklar, atölye çalışmaları ve çocuklar için yaptığı her bir çalışma için Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’ye teşekkürlerini ilettiler.

7-14 YAŞ ARASI ÇOCUKLAR İÇİN

Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla katılımın sınırlı tutulduğu atölye çalışmalarına 7-14 yaş arası çocuklar ücretsiz katılıyor. Atölyelere katılmak isteyen öğrenciler ya da velileri Başiskele Belediyesi'nin 444 41 10 numaralı Çağrı Merkezi'ni ve 0262 313 13 38 numaralı telefonu arayarak gerekli bilgileri öğrenebilecekler.

HAFTAYA DEVAM EDECEK

Bilimden sanata, teknolojiden matematiğe çeşitli alanlarda gerçekleştirilen atölyeler haftaya devam edecek.

HAFTANIN PROGRAMI:

Hayatımızdaki Matematik Atölyesi

Tarih: 2 Şubat Çarşamba

Yer: Çocuk Kütüphanesi (Serdar Mahallesi)

Eğlenceli Bilim Atölyesi

Tarih: 4 Şubat Cuma

Yer: Çocuk Kütüphanesi (Serdar Mahallesi)

cocukatolyesi10_29012022122115-12_1024_768.jpeg Orjinal Resim
cocukatolyesi6_29012022122115-8_1024_768.jpeg Orjinal Resim