HABERLER
2022’de Kadınlarla Daha Güzel İşler Yapacağız
Orjinal Resim
25.02.2022 14:25:41

Başiskele’de 2022 yılını Kadın ve Aile Yılı ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplumun temelini oluşturan aileyi yoğuran ilçenin kadınlarıyla buluşmaya devam ediyor.

 

Başkan Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan ve Symbol AVM ile birlikte “Sosyal Sorumluluk” projesi olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi anlamlı bir günde 2020 yılında hizmete başlayan Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nın (BAŞKEM) iştirakçileri kadınlar, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ile bir araya geldi.

 

YOĞUN KATILIM

 

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve kıymetli eşi Öznur Özlü ev sahipliğinde Antikkapı Başiskele Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, İlçe Kadın Kolları Başkanı Pınar Yolcu Sekmen, Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürü Hasan Dalkıran, Symbol AVM Müdürü Uğur Erten ve BAŞKEM iştirakçileri ilçede ikamet eden emektar kadınlar katıldı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: ESERLERİNİZİN HER BİRİ BİRBİRİNDEN GÜZEL

 

Programda konuşan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “8 Mart Dünya Kadınlar gününde bundan yaklaşık 3 yıl önce hizmete açmış olduğumuz Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ile kadınların hanelerine ve aile bütçelerine ekonomik destek sağlamasına vesile olmaya devam ediyor. Belediyemizin hiçbir komisyon almadan yürüttüğü bu güzel hizmetimizle sizlere destek olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ben düzenli olarak mağazayı ziyaret ediyorum ve her gittiğimde rengarenk, hepsi birbirinden güzel eserlerinizi görüyorum. El emeği göz nuru bu güzel eserleriniz dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum. Ellerinize, gözlerinize sağlık.” dedi.

 

“İŞTİRAKÇİLERİMİZ 250 BİN TL GELİR ELDE ETTİ”

 

Başiskele’de ikamet eden yaklaşık 300 kadının BAŞKEM’den fayda sağladığını vurgulayan Başkan Özlü, “Her ay güzel gelirlere vesile olan mağazamızın her geçen gün daha da çok insana hayırlı kazanç kapısı olmasından büyük heyecan duyuyorum. Biz burada hiçbir komisyon almıyoruz, ticari bir amaç gütmüyoruz. Yaklaşık 300 üyemiz ve 3 bin ürün satışı ile emektar ve çalışkan kadın hemşehrilerimiz 250 bin TL’ye yakın gelir elde ederek aile bütçelerine katkı sağladılar.” diye konuştu.

 

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN KADINLARA YENİ MÜJDELER

 

Kadın elinin değdiği herşeyin güzelleştiğini ve bereketlendiğini söyleyen Belediye Başkanı Özlü, 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” ilan ettiklerini vurgulayarak “Başiskele’mizde herşey siz kıymetli kadınlarla daha da güzelleşiyor. Bu yıl kadınlara yönelik hizmetlerimize daha fazla ağırlık vereceğiz. Geçen yılın sonlarına doğru bunun müjdesini vererek sağlam temellerini atmaya başladık. Konumuz Aile projemiz kapsamında birçok alanında uzman ünlü şahsiyetleri ilçemizde ağırladık. Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’mizi halkımızın hizmetine sunduk. Burada her türlü sağlık hizmetlerini, çocuk ve ergen psikolojik hizmetlerini, yetişkin psikolojik danışmanlık hizmetlerini, sağlıklı beslenme ve diyetisyen danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak vatandaşlarımız alabiliyor. Hoş Geldin Bebek Projemiz ile annelerin mutluluklarına ortak oluyoruz. Semt konaklarımız ve kadın spor merkezlerimiz ile kadınların hem sosyalleşmesine hem de kişisel gelişimlerine katkı sunuyor. İlçemizde komşuluk bağlarımızı kuvvetlendiriyoruz. Altın Bilezik- Meslek Edindirme Kurslarımız, Pastacılık Okulu, Dikiş-Nakış Kurslarımız ile hünerlerini keşfetmelerine ve meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Sen de Yapabilirsin Akademisi’ni de yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunarak uzman eğitmenlerin rehberliğinde Yazarlık Okulu, Koçluk, Girişimcilik ve Bilgisayarlı Muhasebe eğitim faaliyetlerini ücretsiz olarak gerçekleştireceğiz.” diyerek Başiskeleli kadınlara yeni müjdeler de verdi.

 

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TEŞEKKÜR

 

Başisekele Belediye Başkanı Yasin Özlü konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı proje ortağı Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürü Hasan Dalkıran ve Symbol AVM Müdürü Uğur Erten’e, büyük bir özveriyle çalışarak aile bütçesine katkı sunan emekçi kadınlara teşekkür etti.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım