HABERLER
Kale Gibi Sağlam Ailelerin İkinci Evi
Orjinal Resim
22.03.2022 09:31:43

Başiskele’de 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” olarak ilan eden Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Aile Danışma ve Yaşam Merkezi ile kadın ve aileyi kale gibi sağlamlaştırıyor.

Seçim beyannamesinde söz verdiği gibi Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ni 2021 yılının sonlarında hizmete açan Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskeleli vatandaşların büyük bir gereksinimini karşılıyor. “Kadın ve Aile” yılında kadına yönelik hizmetlerin hız kazanacağı Başiskele’de Aile Danışma ve Yaşam Merkezi kentin kadınlarının ikinci evi olacak.

AİLEMİZ KALEMİZ

“Ailemiz Kalemiz” mottosuyla “Güven ve sevgiyle işlenmiş kalemiz var bizim” diyerek Başiskele Belediyesi’nin kadın ve aile çalışmalarını bir araya toplayan KALE Modeli geçtiğimiz günlerde yapılan lansman ile kamuoyuna duyurulmuştu. Başkan Özlü’nün sunumuyla tanıtılan KALE Modeli’nde Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’nde verilen hizmetler büyük beğeni ve takdir topladı.

KADIN VE AİLEYE DAİR HERŞEY

İlçenin birçok mahallesinin kesişim noktasında bulunan Barbaros Mahallesi Kiraz Çiçeği Sokak’ta hizmet veren merkezde, Çocuk ve Ergen Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri, Yetişkin Psikolojik ve Danışmanlık Hizmetleri, Sağlık Hizmetleri, Beslenme ve Diyet Danışmanlığı, kadınlara yönelik kişisel gelişim eğitimi gibi hizmetler tamamen ücretsiz olarak verilmeye devam edilirken, Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Birimi de kadın ve aile çalışmalarını bu merkezde sürdürüyor.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ

Başiskele Belediyesi’nin ücretsiz olarak verdiği psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetinden kendisini ifade edebilen her yaş kategorisinden vatandaşlar faydalanabiliyor. Psikolojik ve ruhsal hastalıkların tanısı ve tedavisi, henüz ortaya çıkmamış sorunlarının önlenmesi gibi daha birçok ruhsal sorunlara eğilen uzman psikologlar yüz yüze iletişim ile Başiskeleli vatandaşlara yardımcı oluyorlar.

PEDAGOG HİZMETİ

Başiskele’de geleceğin teminatı çocuklara da büyük değer veren Başiskele Belediyesi, pedagog hizmeti de vermeye başladı. Çocukların çocukluk dönemi sorunları, ergenlik dönemi sorunları, dikkat ve konsantrasyon, okul dönemi problemleri, depresyon, davranış bozukluğu, travma sonrası stres bozuklukları, kişilerarası iletişim bozukluğu gibi birçok konuda çocuklara yönelik psikolojik destek sağlanıyor.

SAĞLIKLI BESLENME VE DİYETİSYEN HİZMETİ

Belediyenin Sağlık İşleri Birimi bünyesinde bulunan iki uzman diyetisyen, sağlıklı beslenme ve diyetisyen hizmetleriyle Başiskeleli vatandaşların sağlıklı yaşamını destekliyor. Verilen hizmetlerle vatandaşın vücut yağ kütlesi özel cihazlar ile ölçülüyor. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek ve almak isteyen vatandaşlar için kişiye özel beslenme programları hazırlanıyor. Halk sağlığına büyük katkı sunan sağlıklı beslenme ve diyetisyenlik hizmetlerinden 7’den 77’ye yüzlerce vatandaş fayda sağlayarak sağlıklı yaşama adım atıyor.

HASTA VE YAŞLI ZİYARETLERİ

Başiskele’nin ulu çınarları yaşlılara da vefa örneği gösteren Başiskele Belediyesi, sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk ve yoksunluk içindeki hasta ve yaşlı bireylerin hekim tarafından düzenlenen tedavilerinin takibi ve uygulanması, kişisel bakım ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda evde sağlık hizmeti de veriyor. Belediyenin hemşirelerince yürütülen hizmetlerle ilçede ikamet eden hasta ve yaşlıların hem sağlık sorunlarıyla ilgilendi hem de gönüllerine dokundu.

RANDEVU ALMAK ÇOK KOLAY

Başiskele Belediyesi Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’ndeki hizmetlerden vatandaşlar, 0262 343 24 85 numaralı telefonu arayarak istedikleri hizmet için randevu oluşturabiliyor. Tamamen ücretsiz olarak verilen hizmetlere Başiskeleliler yoğun ilgi gösteriyor.

l Fotoğraflar
 
AileDanismaveYasamMerkezi1_22032022093114-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
AileDanismaveYasamMerkezi3_22032022093114-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım