HABERLER
Kadınlar "Altın Bilezik" ile Meslek Öğreniyor
Orjinal Resim
6.04.2022 09:00:39

Başiskele Belediyesi, “2022 Kadın ve Aile Yılı”nda ilçedeki kadınlara meslek edindirme ve aile ekonomilerine katkı sunma konusunda desteklerini sürdürüyor.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün 2022 yılını ilçede “Kadın ve Aile Yılı” ilan ederek KALE Modeli’ni hayata geçirdi. Toplumun temelini oluşturan ailenin ve toplumu yoğuran kadının kale gibi sağlam olması adına kadınlara yönelik hizmetlerine hız veren ve yeni projeleri hayata geçiren Başiskele Belediyesi’nin hizmetlerine ilgi artmaya başladı.

BAŞİSKELELİ KADINLARDAN YOĞUN İLGİ

KALE Modeli çatısı altında kadınların meslek edinmelerini ve kendi işlerini kurabilmelerini sağlayacak olan Altın Bilezik Projesi kapsamında meslek edindirme kurslarına devam ediyor. Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılan Stilistlik ve Moda Tasarımı Kursu Başiskeleli kadınlardan yoğun ilgi görüyor.

Kendini stilistlik ve moda tasarımı alanında yetiştirmek isteyen ve bu alanda kariyer sahibi olmak isteyen kadınlar stilistlik kurslarına katılarak hayallerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

HEM ÖĞRENİYOR HEM DE SOSYALLEŞİYORLAR

Başiskele Belediyesi’ne bağlı Aile Danışma ve Yaşam Merkezi ve Vezirçiftliği Semt Konağı’nda verilen eğitimlerde kadınlar, bir yandan meslek edinirken bir yandan da sosyalleşme imkânı da buluyorlar.

Ekim-Haziran ayını kapsayan eğitimde 2 ayrı grupta 2 günlük eğitim veriliyor. Vezirçiftliği Semt Konağı’nda Pazartesi ve Salı günleri 8’er saat, Aile Danışma ve Yaşam Merkezi’nde ise Çarşamba ve Perşembe günleri 8’er saatlik süreyle eğitim veriliyor.

Stilistlik ve Moda Tasarımı Kursu’nda kursiyerler temel çizgi konularından başlayarak, karakalem ve teknik giysi çizimi, artistik giysi tasarımı gibi konuları uzman eğitimci rehberliğinde teorik ve pratik yaparak öğreniyorlar.  

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere kurs sonunda MEB onaylı sertifika veriliyor.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım