Kurbanlık Hayvan Satış Yeri İçin Hazırlıklar Tamam
24.05.2022 10:18:15

Başiskele Belediyesi, Kurban Bayramı öncesinde küçükbaş ve büyükbaş hayvan satışı yapacak satıcılar için Kullar Tepecik Mahallesi’nde Kurbanlık Hayvan Satış Yeri hazırladı.

Bu yıl 9 Temmuz’da başlanacak olan Kurban Bayramı hazırlıkları Başiskele’de devam ediyor. Başiskele Belediyesi, kentte kurbanlık satış yerlerinin düzensiz ve yerleşim alanlarının içerisinde olmaması, ulaşımın ve nakliyenin daha rahat ve güvenli olabilmesi adına Kurbanlık Hayvan Satış Yeri hazırlıyor. Belediye ekiplerince yürütülen çalışmalarla Kullar Tepecik Mahallesi’nde yaklaşık 10 bin metrekare alan üzerine çadırlar kurulmaya başlandı.

DERME ÇATMA YERLERDE KURBANLIK SATILAMAYACAK

Kent yaşamını olumsuz etkileyen, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan derme çatma yerlerde kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyecek Başiskele’de, yeni kurulan kurbanlık hayvan satış yeri hem satıcılara hem de alıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak.

İLK KURBANLIKLAR GELDİ

Başiskele Belediyesi tarafından oluşturulan Kurbanlık Satış Yeri’ne ilk kurbanlıklar Erzurum’dan geldi. Anadolu'nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenen küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar Başiskele Belediyesi Kurbanlık Hayvan Satış Yeri’nde görücüye çıkacak.

MÜRACATLAR BAŞİSKELE ZABITA’YA YAPILACAK

Kurbanlık satış alanında yer almak isteyen vatandaşlar, Başiskele Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne başvuru yaparak küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık satışlarını gerçekleştirebilecek. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Başiskele Belediyesi’nin 444 41 10 nolu Çağrı Merkezi’ni veya 0262 310 12 00 numaralı telefonu 7/24 arayabilecekler.

KurbanlikHayvanSatisYeri2_24052022101803-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
KurbanlikHayvanSatisYeri3_24052022101803-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim