Başiskele´de "Fatih ve Fetih" Konuşuldu
2.06.2022 17:31:20

Başiskele Belediyesi, “Kitaphane Kültür Söyleşileri” programı kapsamında alanında uzman şahsiyetleri Başiskeleli vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.

Osmanlı Tarihi’nin çok çeşitli alanlarında birçok eser ve araştırmaları olan  29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feridun Mustafa Emecen, Kitaphane’de tarihseverlerle bir araya gelerek İstanbul’un Fethi’nin 569. yıl dönümü dolayısıyla “Fatih ve Fetih” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tarihçi-Yazar Volkan Şenel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başta olmak üzere ilçeden ve ilçe dışından çok sayıda vatandaş katıldı.

FATİH’İN SİYASİ KİŞİLİĞİ VE FETHİN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ELE ALINDI

Osmanlı Tarihi ile ilgili çok sayıda eser ve araştırmalara imza atan Prof. Dr. Emecen, kaynaklarla Fatih Sultan Mehmed’in hayatı, siyasi kişiliği ve İstanbul’un Fethi’nin bilinmeyen yönlerini anlattı.

Prof. Dr. Feridun Mustafa Emecen konuşmasında İstanbul’un hem Doğu hem de Batı dünyası için büyük önem arz eden bir şehir olduğunu belirterek Fatih Sultan Mehmed’in İstanbul’u fethetmesindeki gayeyi ve bu doğrultudaki çalışmalarına değinerek, fethin hazırlık aşamalarını ve kuşatma boyunca yaşananları bilinmeyen yönleriyle aktardı.

KATILIMCILARIN SORULARI YANITLANDI

Prof. Dr. Feridun M. Emecen söyleşinin son bölümünde katılımcıların Fatih Sultan Mehmed ve İstanbul’un Fethi ile ilgili sorularını da cevaplandırdı.

Program sonunda Prof. Dr. Feridun M. Emecen’e, Başiskele Belediyesi Kadın El Emeği Mağazası’ndan (BAŞKEM) el emeği göz nuru bir plaket takdim edildi.

KİTAPHANE’Yİ GEZDİLER

Söyleşi öncesi Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, misafirleriyle birlikte 25 bin kitap kapasiteli ilçenin ilk halk kütüphanesi olma özelliği taşıyan Kitaphane’yi gezdiler. Kitaphane hakkında misafirlerine bilgiler veren Başkan M. Yasin Özlü, LGS ve YGS sınavlarına hazırlık için Kitaphane’yi tercih eden genç kardeşleriyle kısa bir sohbet ederek kendilerine başarılar ve zihin açıklığı diledi.

FeridunEmecen2_02062022173110-6_1024_768.jpeg Orjinal Resim
FeridunEmecen3_02062022173110-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim