HABERLER
Geleceğin Siber Güvenlik Uzmanları Sertifikalarını Aldı
Orjinal Resim
9.06.2022 10:45:13

Başiskele’de Genc-i Âlâ Gençlik Modeli ile geleceğin hazinesi çocuklar ve gençlere önemli yatırımlar yapan Başiskele Belediyesi, yine bir ilke imza atarak geleceğin siber güvenlik uzmanlarını yetiştiriyor.

Siber Güvenlik, Yazılım ve Yapay Zekâ gibi alanlarda tekno girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla çeşitli modüllerden oluşan program ve projeler kurgulayan ve Siber Güvenlik Uzmanı Yetiştirme Projesi (Siber Vatan) ile gençlerin dijital teknolojiler konusunda farkındalığının arttırılması konusunda eğitimler veren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA), Başiskeleli gençlere de Siber Vatan-Siber Güvenlik eğitimleri verdi. Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde 4 ay süreyle 80 saat siber güvenlik ile ilgili eğitim alan 28 öğrenci sertifikalarını aldı.

YOĞUN KATILIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Başiskele Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen Siber Güvenlik Eğitim Semineri ve Sertifika Töreni yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, ilçe protokolü ve liseli öğrenciler katılım gösterdi.

SİBER GÜVENLİK KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURULDU

Siber Güvenlik ve Siber Vatan konusunda gençlere farkındalık oluşturulmak amacıyla BAKKA Siber Vatan Proje Koordinatörü Muhammed Temli tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Siber Vatan’ın amacı, program modülleri hakkında bilgiler veren Temli, Siber Güvenliğin yerli ve milli savunma sanayi kadar önemli bir alan olduğunu söyledi.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENÇLERİMİZE İNANCIMIZ TAM

Yapılan sunum sonrası kürsüye çıkan Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü,  bir konuşma yaparak geleceğimizin teminatı gençlere olan güvenini bir kez daha tazeledi. Konuşmasında siber güvenliğin önemine değinen Başkan Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siber güvenlik en az silahlı kuvvetlerimiz kadar önemli bir yapı. Ülkemizde Siber Güvenlik Uzmanına duyulan ihtiyaç %700 arttı. Başiskele Belediyesi olarak bu eğitim programını ilk alan belediyeyiz. Bugün Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin 4. Kademesinde eğitim alan 28 öğrencimize sertifika vereceğiz. 4 ay boyunca 80 saat eğitim aldılar. Geleceğin siber güvenlik uzmanları bu gençlerimizden çıkacak inşallah. İleride bu gençlerimiz ile karşılaştığımızda Yasin abi biz Başiskele Çocuk Üniversitesi’nden mezun olduk, Genc-i Âlâ projesinden büyük bir fayda sağlayarak buralara kadar geldik demeleri bizler için büyük gurur olacak. Hep söylüyoruz. Gelecek gençlerin ellerinde yükselecek. Bizim buna inancımız ve gençlerimize güvenimiz tam.”

CEMİL AKKAYA: EN İYİ YATIRIM GENÇLERE YAPILAN YATIRIMDIR

Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya ise, “Gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Ülkemizin geleceği ve umudusunuz. Bu yüzden sizlerden ülke olarak çok güzel şeyler bekliyoruz. Kendinizi ne kadar iyi geliştirirseniz geleceğimiz daha çok emin ellerde olacaktır. Hem ülkemiz hem de kendiniz açısından çok önemli. Bizler Başiskele olarak çok şanslıyız. Çünkü gençliğe önem veren gençliğe yatırım yapan genç bir belediye başkanımız var. Genc-i Âlâ projesiyle, gençlere yönelik etkinlik ve faaliyetlerle, okullarımıza yaptığı destekle eğitime ve gençliğe büyük değer veriyor. En iyi yatırım gençlere yapılan yatırımdır. Ban şahsım ve eğitim camiamız adına kendilerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

MUSTAFA ÇÖPOĞLU: BAŞİSKELE BELEDİYESİ DİĞER BELEDİYELERE ÖNCÜ OLDU

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Çöpoğlu da yaptığı konuşmada, “Ülkemiz nüfus olarak genç bir ülke. Başiskele Belediyesi genç bir belediye. Başkanımız da genç. Siber güvenlik ve yazılım da gençlerimizin sahip çıkması gereken önemli bir konu. Gelecek burada. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın Siber Güvenlik konusundaki yetkinliği Türkiye genelinde biliniyor. Biz de kendilerinden istifade ediyoruz. Ben bu vesileyle genel sekreterimize ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu eğitim semineriyle burada siber güvenlik konusunda bir farkındalık oluştu. Başiskele Belediyesi de bu faaliyetle ülkemizdeki diğer belediyelere öncü olarak örnek teşkil etti. Başta Belediye Başkanımız Yasin Özlü olmak üzere programa katkı sunan herkese çok teşekkür ediyor, sertifika alamaya hak kazanan öğrencileri ve velilerini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

LUTFİ ALTUNSU: EN AZ 40 BİN SİBER GÜVENLİK UZMANINA İHTİYACIMIZ VAR

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ise konuşmasında, “Teknoloji konusunda gençlerimizi yerli ve milli yatırımlara yönlendirerek ülkemize ait yeni teknolojik ürünler ve yazılımlar üretmemiz çok önemli. Hem ulusal güvenlik hem de ekonomik olarak çok önemli. Bunları üretebilecek gençler bir anlamda ülkemizin kalkınmasını sağlayacak gençlerimizdir. Biz BAKKA olarak siber güvenliğe çok önem veriyoruz. Bu noktada da nitelikli siber güvenlik konularına ilgi duyan gençlere çok ihtiyacımız var. Neden? Çünkü bizim ülkemizin coğrafik konumu gereği ülkemize günde 1,6 milyon kez siber saldırı oluyor. Global ölçekte ise ayda 16 milyar siber saldırılarda görülen zarar var. ülkemizde en az 40 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyaç var. Bizler bu konuda gençlerimiz yetiştirmezsek bu siber saldırılarda eziliriz.” diye konuştu. 

GELECEĞİN SİBER GÜVENLİK YILDIZLARI SERTİFİKALARINI ALDI

Konuşmaların ardından Siber Güvenlik ve Siber Vatan konusunda 4 ay boyunca 80 saat süreyle eğitim görerek sertifika almaya hak kazanan geleceğin siber güvenlik uzmanlarına sertifikaları takdim edildi. 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım