HABERLER
Başiskele Yaz Akademisi´ne Kayıtlar Başladı
Orjinal Resim
17.06.2022 16:29:17

Başiskele Belediyesi tarafından Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Başiskele Çocuk Üniversitesi bu yaz döneminde de ilçedeki öğrencilere eğitim desteği vermeye devam edecek.

Başiskele Çocuk Üniversitesi koordinesinde bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan Başiskele Yaz Akademisi’ne kayıtlar başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilginin olacağı Başiskele Yaz Akademisi’nde ilçede ikamet eden ve önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflara gidecek olan öğrenciler katılabilecek.

HEM EĞLENCELİ HEM DE EĞİTİCİ BİR YAZ OLACAK

Geleceğin hazinesi çocuklar için hem eğlenceli hem de eğitici bir Yaz Akademisi hazırlayan Başiskele Belediyesi, bilimden sanata, sportif aktivitelerden sosyal ve kültürel etkinliklere kadar birçok alanda çocuklara unutulmaz bir yaz tatili yaşatacak.

SON BAŞVURU 1 TEMMUZ CUMA

Başiskele Yaz Akademisi için kayıtlara bugünden itibaren başlanırken son kayıt tarihi 1 Temmuz 2022 Cuma günü olarak belirlendi.

Başiskele Belediyesi tarafından geleceğin hazinesi çocuklar ve gençler için tasarlanan ve yayın hayatına başlayan Genc-i Âlâ internet sayfası üzerinden öğrenciler ve velileri Yaz Akademisi’ne kolaylıkla başvurabilecekler. Yaz Akademisi hakkında detaylı bilgilerin de yer aldığı https://genciala.basiskele.bel.tr/icerik-11 linkten kolaylıkla kayıt oluşturulabilecek.

2 AYRI GRUPTA DERSLER VERİLECEK

Başiskele Belediyesi Yaz Akademisi’nde hafta içi yapılacak eğitimler 18 Temmuz 2022 Pazartesi günü başlayıp, 12 Ağustos 2022 Cuma günü sona erecek.

Yaz Akademisi’nde eğitimler sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 ayrı grupta verilecek.

Sabahçı grubun dersleri saat 10.00’da başlayıp 12.20’de bitecek.

Öğlenci grubun dersleri ise saat 13.00’da başlayıp 15.20’de bitecek.

Çarşamba günleri eğitim ve eğlence amaçlı geziler olacak.

HİZMET AĞI GENİŞLYOR

Başiskele Yaz Akademisi 5. Dönemi’nde eğitim yerine Karadenizliler Gençhane’sini de ekleyerek hizmet ağını da genişletecek. Daha önce sadece Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Başiskele Yaz Akademisi eğitimleri, eş zamanlı olarak Karadenizliler Gençhane’de de verilecek. Böylece hizmet ağı genişleyerek daha fazla çocuğa fayda sağlanacak.

YAZ AKADEMİSİNDE VERİLECEK EĞİTİMLER:

Öğrencilere günlük eğitimler 3’er ders saati olarak verilecek, her bir öğrenci sadece ya sabahçı ya da öğlenci gruba katılabilecek. Yaz Akademisi süresince her bir öğrenci 9 farklı eğitime katılmış olacak.

  • Eğlenceli Bilim ve Deney Akademisi
  • Robotik Yazılım ve Kodlama Akademisi
  • Hayatımızdaki Matematik Akademisi
  • Drama ve Geleneksel Oyunlar Akademisi
  • Sosyal ve Beşeri Gelişim Akademisi
  • Ebru ve El Sanatları Atölyesi
  • Resim ve Tasarım Atölyesi
  • Okçuluk
  • Masa Tenisi

226 ÖĞRENCİYE EĞİTİM DESTEĞİ

Başiskele Yaz Akademisi’nden her iki merkezde toplamda 226 öğrenci eğitim desteği alacak. 5 Temmuz 2022 tarihinde başvuru şartlarına uygun olan ve başvuru sırasına göre kontenjan dahilinde kesin kayıt hakkı elde eden öğrenci velileriyle iletişime geçilerek Telegram grubu kurulacak ve duyurular bu gruptan yapılacak.

KAMPÜS DIŞI ETKİNLİKLERLE GEZEREK ÖĞRENME İMKANI

20-27 Temmuz ve 3-10 Ağustos Çarşamba günlerini “Kampüs Dışı Etkinlik Günü” olarak belirlendi.  Başiskele dışında eğitim ve kültür amaçlı yapılacak gezilerle öğrenciler, gezerek öğrenme imkânı da bulacaklar.

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım