HABERLER
Başiskele Yaz Akademisi Öğrencilerinin KidZania Keyfi
Orjinal Resim
29.07.2022 15:18:29

Başiskele Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Başiskele Yaz Akademisi’nde eğitimler tüm hızıyla sürerken, öğrenciler “Kampüs Dışı Etkinlikler” kapsamında KidZania’yı gezdiler.

Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin bünyesinde Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün talimatıyla Genc-i Âlâ Gençlik Modeli çatısı altında hizmet veren Yaz Akademisi’nde ilçede ikamet eden öğrenciler eğitim desteği almaya devam ediyor.

GEZEREK VE YAŞAYARAK ÖĞRENME İMKÂNI

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Başiskele Yaz Akademisi’nde eğitim gören çocuklar, bilim, sanat ve spor eğitimleri dışında “Kampüs Dışı Etkinlikler” kapsamında gezerek ve yaşayarak öğrenmenin de keyfini yaşıyor. Bu doğrultuda son olarak İstanbul Üsküdar’da yer alan KidZania’yı ziyaret ettiler. Birbirinden eğlenceli ve kaliteli vakitler geçirdiler.

“Kampüs İçi Etkinlikler” ile eskrim, masa tenisi, okçuluk, müzik-ritim, ebru, kaligrafi, resim, heykel ve tasarım, yaşam becerileri ve görgü kuralları, akıl oyunları ve tiyatro eğitimleri alan öğrenciler; Çarşamba günleri de yapılan kampüs dışı etkinlikler ile beraber kampüs içi alınan eğitimlerini eğlenerek ve öğrenerek pekiştiriyorlar.

85 ÖĞRENCİ KATILDI

Başiskele Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen toplamda 85 öğrenci, eğitmenler ve gönüllü velilerin katılımı ile kendilerini bekleyen otobüslerle saat 09:30’da İstanbul’a hareket ettiler. ‘Çocuklar Ülkesi’ adı verilen KidZania’da 4-14 yaş arasındaki çocuklar birçok aktiviteye katılarak sanatsal, fiziksel ve sosyal becerilerini destekleyerek 100’den fazla mesleği kendileri bizzat çalışarak deneyimlediler ve meslekler hakkında bilgi sahibi oldular.

ÇEŞİTLİ MESLEKLERİ DENEYİMLEDİLER

Gerçek hayatın simülasyonunu yansıtan bir ortamda çocuklar değişik meslekleri icra ettiler.  Çalıştıkları mesleklerde para da kazanan çocuklar, elde ettikleri kazancı oyun alanlarında harcayarak eğlenceli vakit geçirdiler. Seçtikleri meslek grupları ile ilgili kişiler tarafından bilgilendirilip, daha sonrasında o mesleğe ait giysileri giyerek işlerinin başına geçiyor. Polis, itfaiye, diş hekimi, veteriner, pizza şefi, kurye, vinç operatörü, 112 Acil, doktor gibi birçok işte güzel ve heyecanlı tecrübeler edinen Başiskele Yaz Akademisi öğrencileri, sektöre minik adımlar atma imkânı buldular.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım