HABERLER
Başiskele Belediyesi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı
Orjinal Resim
3.08.2022 09:34:04

Başiskele Belediyesi 2022 yılı Ağustos ayı 7. Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün başkanlığında gerçekleştirildi.

Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda dün gerçekleşen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Bir önceki birleşime ait Karar Tutanağı’nın üyelere dağıtıldığı ve okunduğu oylanarak kabul edildi.

18 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Başiskele Belediye Meclis’inde bu ay 18 gündem maddesi görüşüldü. İmar Komisyon Raporu’nu kapsayan gündemin 1. maddesindeki Yeşilyurt Mahallesi’ndeki imar planı değişikliği oy çokluğuyla kabul edilirken, 3. Maddede yer alan Kılıçarslan Mahallesi’ndeki imar planı değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. Fatih ve Yuvacık Yakacık Mahallerindeki imar planı değişikliği yapılması ile ilgili gündemin 2. Maddesi’nin tekrar görüşülmesi için süre uzatımı kabul edildi.

Kırsal Mahallelerin Tespiti ile ilgili İmar Komisyonu Raporu’nu içeren 4. madde de oy birliğiyle kabul edildi.

KAZANDERE’YE KÖY KONAĞI

Kazandere Mahallesi’ne Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından köy konağı yapılması amacıyla arazi tahsis edilmesi Başiskele Belediyesi Meclisi’nce kabul edildi. Gündemin 5. maddesini içeren Kazandere Mahallesi 122 ada 30 no.lu parselde 2.199,15 m² yüzölçümlü taşınmaza köy konağı yapılması amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına tahsis edilmesi ile ilgili 09.06.2022 tarihli ve 9 sayılı, Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

BELEDİYEYE 2 ARAÇ SATIN ALINACAK

Başiskele Belediyesi, vatandaşa daha verimli ve kaliteli hizmet sunabilmek için kamu yararını da düşünerek belediye bünyesine 2 hizmet aracı daha satın alacak. Belediyenin ağaç budama ve aydınlatma direklerinin bakım ve onarımı noktasında kullanılmak üzere 1 adet sepetli araç ile yine belediyenin alt yapı ve çevre düzenleme işlerinde kullanılmak üzere 1 adet paletli ekskavatör iş makinesi satın alınmasıyla ilgili gündemin 14. ve 15. maddeleri oy birliğiyle kabul edildi.

KARDEŞ ŞEHİR VAREŞ’E EĞİTİM DESTEĞİ

Başiskele Belediyesi ile Bosna-Hersek'in Vareş Belediyesi arasında geçtiğimiz aylarda "Kardeş Şehir" protokolü imzalanmıştı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği koordinesinde kardeş şehir Vareş’e bağlı Kokoşçiçi Köyü’nde ilkokul projesi hayata geçirilecek. Bu kapsamda bu proje için Başiskele Belediyesi’nin 10 bin Euro destek verilmesi ile ilgili Özel Kalem Müdürlüğü’nün teklif yazısı belediye meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 6, 7, 8, 9 ve 10. maddelerindeki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar planı değişikliği yapılması ile ilgili teklif yazılarının İmar Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edilirken; gündemin 12. ve 13. maddelerinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

Zabıta Müdürlüğü’nün maktu mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili teklif yazısını kapsayan gündemin 16. Maddesi ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Kadro Derece Değişikliği ile ilgili teklif yazısını içeren 17. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Başiskele Belediyesi Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 6 Eylül Salı günü saat 15.00’da yapılmasına oy birliğiyle karar verilirken, toplantı dilek ve temenniler ile son buldu.   

 

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım