HABERLER
Başiskele Evlilik Okulu’nda İlk Eğitimler Tamamlandı
Orjinal Resim
19.09.2022 10:07:14

Başiskele Belediyesi, “Sosyal Belediyecilik” anlayışıyla kadın ve aile çalışmalarını tek çatı altında toplayan KALE Modeli kapsamında düzenlediği “Evlilik Okulu”nda ilk eğitimler verildi.      

Toplumun temelini oluşturan ailenin ve kadının güçlenmesine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren ve Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde 2022 yılını “Kadın ve Aile Yılı” ilan eden Başiskele Belediyesi, dünya evine girmeye hazırlanan nişanlı çiftlere ve yeni evli çiftlere Evlilik Okulu’nda eğitim imkânı sunuyor.

“EVLİLİK BİZ OLMAYI BAŞARMAKTIR”

Başiskele’de bir otelde Evlilik Okulu’nun ilk eğitimi Uzman Aile ve Çift Terapisti Ayşe Altuğ tarafından verildi. Ailenin güçlendirilmesi, aile içi iletişimin en güzel şekilde sağlanması, aile içi şiddetin önlenmesi ve boşanmaya sebep olan çatışma durumlarının sağlıklı bir şekilde nasıl çözüme kavuşturabileceği gibi konularda çiftlere bilgiler aktaran Ayşe Altuğ, "Evlilik; "ben"leri çok etmeden yok etmeden "biz" olmayı başarmaktır." öğüdünü çiftlere vererek ilişkilerde dikkat edilmesi gereken daha pek çok önemli noktanın altını çizdi.

İŞİTME ENGELLİ ÇİFTLER DE KATILDI

Yeni evli ve nişanlı çiftlerin katılım gösterdiği eğitime, işitme engelli Derya ve Soner Çağlar çifti de katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden İşaret Dili Tercümanı Müge Deniz, eğitim boyunca işaret diliyle Ayşe Altuğ’a tercümanlık yaptı.

KATILIM BELGELERİNİ ALDILAR

Başiskele’nin KALE’si aileyi daha sağlam temeller üzerine kurdurmak ve daha da güçlendirmek amacıyla verilen eğitim sonunda katılımcı çiftlere katılım belgeleri takdim edildi. 

SÜRPRİZ HEDİYELER

Evlilik Okulu’na katılan yeni evlenecek çiftler, Başiskele Belediyesi’nin düğün salonlarından yüzde 20 indirim hakkı kazanırken, katılımcı her çift Kişisel Gelişim Uzmanı ve Araştırmacı-Yazar Bülent Gardiyanoğlu’nun çevrimiçi eğitimine ücretsiz katılım sağlayacak. Ayrıca katılımcı çiftlere sürpriz hediyeler de verildi.

BAŞVURULAR TELEFONLA ALINACAK

Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu, her ay yeni katılımcılarla devam edecek. Alanında uzman psikologlar ve aile danışmanları tarafından verilen eğitimlerden faydalanmak ve yuvalarını daha sağlam temellere kurmak isteyen vatandaşlar başvurularını 0534 952 67 99 numaralı telefonu arayarak yapabilecekler.

l Fotoğraflar
 
EvlilikOkulu2_19092022100711-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
EvlilikOkulu3_19092022100711-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
EvlilikOkulu4_19092022100711-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım