HABERLER
KİLEZ DERESİNDE SAZLIKLAR TEMİZLENİYOR
06 Ağustos, 2011
A- A+

 

 

Mehmetağa Mahallesi ile Ovacık Mahallesi sınırında kalan Başyiğit Caddesi'ne paralel giden Kilez Deresi'nde temizlik operasyonu başladı.

 

Başiskelenin en büyük derelerinden olan ve Yuvacık Barajından gelen sularla sürekli hareketli durumdaki derede temizleme çalışmaları başlatıldı. Başiskele Belediyesinin her sene düzenli olarak yaptığı çalışmayla yaz aylarında derede oluşan yosunlar, sazlıklar ve otlar iş makinalarıyla temizleniyordu.

 

Temizlik çalışmaları kapsamında bu yıl  Kocaeli su ve kanalizasyon idaresi genel müdürlüğü İSU iş makinalarını göndererek dere boyuca geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

 

Sazlıkların boy gösterdiği dereyi temizlemek için özel getirilen ve uzun bir bom'u olan iş makinası dere yatağına inerek oluşan sazlıkların ve yabani otların temizliğe başladı.

 

İş makinası ayrıca barajdan dere yatağına gelen kum ve çakıllardan oluşan çamurlarıda temizleyecek.

FOTOĞRAFLAR

Dere köprüye kadar temizlenecek.

Dere yabani otlar ve sazlıklardan temizleniyor.

Dere yatağı temizleniyor.