HABERLER
Sokaktaki Can Dostlarımızın Yeni Yuvası Hazırlanıyor
Orjinal Resim
27.09.2022 09:05:22

Başiskele Belediyesi tarafından yapımı devam eden Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Başiskele’deki sokak hayvanlarının tedavisi, bakımı ve rehabilitasyonu için modern bir tesis hazırlanıyor. Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü öncülüğünde kentte her canlıya uygun doğaya saygılı güzel işler yapan Başiskele Belediyesi, sokaktaki can dostlarımızı da unutmuyor. Yaz kış, soğuk sıcak demeden demeden sahipsiz kedi ve köpekler başta olmak üzere sokaktaki tüm canlılara mama ve yem desteği sağlayan, veterinerlik hizmeti veren Başiskele Belediyesi, Sokak Hayvanları Geçici Rehabilitasyon Merkezi ile can dostlarımıza sıcak bir yuva kazandırıyor.

Mayıs ayı sonlarında ilk kazması vurulan can dostlarımızın yeni tesisinde idari bina ve hayvan barınaklarının inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Hummalı bir şekilde çalışmalarına devam eden ekipler, kış ayları girmeden sokak hayvanlarının yeni yuvasını hazır hale getirecek.

TOPLAMDA 6100 METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILACAK

Sokak hayvanlarının tedavi, bakım, beslenme ve rehabilitasyonu gibi daha birçok ihtiyacının karşılanacağı bakımevi Sepetlipınar Mahallesi’nde inşa ediliyor. Yaklaşık 6100 metrekare alan üzerine inşa edilecek bakımevi 164 m² idari bina, 435 m² barınaklardan oluşacak. İdari binada 2 adet veteriner odası, ameliyathane, muayene odası, seminer odası ve bekleme odası yer alacak.

KUŞLAR DA UNUTULMAYACAK

Başiskele Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşların da yuvası olacak. Kentteki yabani hayatın korunması, kuş popülasyonunun çeşitlenmesi ve artırılması için kuş yuvaları da yer alacak.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım