HABERLER
Başkan Özlü´den 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Orjinal Resim
17.03.2023 17:19:22

 Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferi’nin milletimizin tarih boyunca kazandığı en destansı zaferlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın!” dizelerinde de belirttiği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlı bir zafer olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın haklı gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

20’nci yüzyılın başlarında dünyanın yüzde 85’ini sömürge haline getiren emperyalist devletler Osmanlı Devleti’ni parçalamak ve kendi aralarında paylaşmak üzere tarihin en büyük donanmasıyla üzerimize savaş açtı. Hem sayıca hem de teknolojik olarak büyük üstünlüğe sahip tarihin en üstün özellikteki donanmasını, kahraman ecdadımız güçlü imanı, vatan sevgisi ve bağımsızlık ruhuyla “Çanakkale Geçilmez” diyerek Boğaz’ın karanlık sularına gömdü. Denizden, Çanakkale Boğazı’nı geçemeyen emperyalist güçler, şanslarını karadan denemek istediler. Buradaki güçlerimizi komuta eden Albay Mustafa Kemal’in askerlik dehasıyla kara savaşlarında da yenilgiye uğramaktan kurtulamadılar.

Gerek bizim tarihimizde gerekse dünya harp tarihinde önemli yeri olan, Birinci Dünya Savaşı’nın kaderini değiştiren Çanakkale Zaferi, bitti denilen bir milletin küllerinden nasıl yeniden doğduğunu gösterdiği şanlı bir galibiyettir. Dün olduğu gibi bugün de en güç koşullar altında Türkiye Yüzyılı’nın şafağında vatanımızı ve aziz milletimizi yüceltmek için mücadele göstereceğiz. Bizler hayatımızın her anında, bu vatan için canlarını ve mallarını gözü kırpmadan feda eyleyen ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Bu günümüzü bizlere armağan edenlere olan minnet borcumuzu, devletimizi ve milletimizi muasır medeniyetler seviyesine çıkararak ve gelecek nesillere aktararak ödemek zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım