HABERLER
Meksika Büyükelçisi Hernandes Başiskele´de
Orjinal Resim
20.03.2023 09:23:56

Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, Başiskele'ye gelerek Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde incelemelerde bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için Meksika'dan Türkiye'ye gelen Meksika Ordusu'nun kahraman köpeği Proteo'nun ismi Başiskele'de yaşatılıyor. Başiskele Belediyesi’nin yakın zamanda hizmete aldığı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kahraman köpek Proteo'nun isminin verilmesi Türkiye ve dünya basınında geniş yankı bulurken, Proteo Türkiye ve Meksika halkının dostluk nişanesi oldu.

Başiskele Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne Proteo'nun ismini vermesini büyük bir takdir ile karşılayan Meksika Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez y Hernandez, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü'ye teşekkür etmek için Başiskele'ye kadar geldi. Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak ile birlikte büyükelçiyi belediyede ağırlayan Başkan Özlü, daha sonra misafiriyle birlikte Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret ettiler. Büyükelçi Jose Luis Martinez y Hernandez’e Kocaeli Meksika Fahri Konsolosu Nazlı Dereli Oba da eşlik etti.

BÜYÜKELÇİ HERNANDEZ: BENİ ÇOK ETKİLEDİ VE DUYGULANDIRDI

Başkan Özlü ve teknik ekibinin merkez hakkındaki bilgileri dinleyen Büyükelçi Hernandez, kendisinin de bir hayvansever olduğunu vurgulayarak merkezi çok beğendiğini dile getirdi.

Hernandez ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ni çok güzel buldum. Her zaman sokak hayvanlarını çok sevmişimdir. Aynı zamanda bu merkezin misyonu beni çok etkiledi ve duygulandırdı. Tabii televizyon dizileri, filmler vasıtasıyla biz Meksikalılar olarak Türkiye'yi ve Türk insanını çok çok öncelerden tanımaya başlamıştık. Ama böyle güzel ilişkilerle çok daha fazla Meksikalı Türkiye'ye gelmek ve burada bulunmak istiyor. Proteo'nun ölümü herkes için büyük bir üzüntü oldu. Böyle bir reaksiyon oluşturdu; ama aynı zamanda bu da insanların kalplerinin eylemlerinin birleşmesi için bir olay oldu." diye konuştu.

BAŞKAN ÖZLÜ: PROTEO'YU DA DEPREM GERÇEĞİNİ DE HATIRLATACAK

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de yaptığı açıklamada, "Ülkemiz, yakın zamanda asrın afetini yaşadı malesef. Tabii bu dönemde de dünyanın her yerinden çok büyük bir yardım, destek ve dayanışma örneği sergilendi. Meksika'dan da ilk gelen arama kurtarma ekiplerinin Proteo isimli bir arama kurtarma köpeği vardı. Ne yazık ki çalışmalar esnasında Proteo'nun hayatını kaybetmesi haberlere yansıdı ve biz Türk halkını da üzdü. Proteo isminin buraya verilmesinin anlamlı olacağını düşündük. Hem Proteo'yu hem depremi bize hatırlatacağını,  unutmamamız gereken deprem gerçeğini de hatırlatması bakımından güzel ve anlamlı olacağını düşündük. Çok güzel de geribildirimler ve takdirler aldık." dedi.

"MEKSİKA HALKIYLA AYNI DUYGULARI PAYLAŞIYORUZ"

Aynı dili konuşanların değil, aynı duyguları paylaşanların birbirleriyle daha iyi anlaştığını vurgulayan Başkan M. Yasin Özlü, "Dünya artık çok küçük. Sosyal medya aracılığıyla Meksika'da da bizim sosyal medya paylaşımlarımız paylaşıldı. Çok güzel tebrikler aldık. Teşekkürler aldık. Aynı dili konuşanların değil, aynı duyguları paylaşanların birbirleriyle daha iyi anlaştığını her zaman söylerler. Biz sanıyorum ki Meksika halkıyla aynı duyguları paylaşıyoruz. Aynı hissiyatlarımız var. Birbirimize mesafe olarak çok uzak olsak da çok yakın hissettiğimizi gördüm. Bu vesileyle herkese çok teşekkür ediyorum. Sayın Büyükelçime tekrar Meksika Devleti olarak burada olmaları bizim için ayrıca büyük bir takdir. Yaptığımız bir iş için takdir edilmek güzel bir şey. Ben ziyaretleri ve destekleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım