HABERLER
Başkanımız M. Yasin Özlü´den Ramazan-ı Şerif Mesajı
Orjinal Resim
22.03.2023 14:37:07

Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, bu gece itibariyle idrak etmeye başlayacağımız Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkanımız Özlü yayımladığı mesajında, 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’e ulaşmaktan duyduğu mutluluğu paylaşırken tüm hemşehrilerine hayırlı, huzurlu ve bereketli Ramazan ayı dileklerini iletti.

Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Allah’ın rahmet ve mağfiretinin yeryüzüne sağanak sağanak yağdığı, birlik ve beraberliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın ve paylaşmanın Müslümanlar arasında zirve yaptığı 11 Ayın Sultanı Ramazan-ı Şerif’e hep birlikte varmanın mutluluğunu ve esenliğini yaşıyoruz. İçerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni barındıran, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yeryüzüne indirildiği mucizelerle dolu, birçok güzelliğe vesile olan bu mübarek aya bizleri ulaştıran Rabbimize şükürler olsun.

Yaşadığımız asrın afetiyle mahzun olan gönüllerimizin, bu ayın feyz ve bereketiyle esenliğe kavuşacağına inanıyorum. Tarihin en büyük felaketlerinden birini yaşayan milletimiz, aynı zamanda tarihin en büyük fedakârlıklarından birini ortaya koymuştu. Bu büyük fedakârlığın, yardımlaşma ve dayanışmanın Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimiyle daha da artacağından hiç şüphemiz yok.

Ramazan ayında tuttuğumuz oruçlar, omuz omuza kıldığımız namazlar ve hep bir ağızdan yaptığımız dualarla ruhumuzu ve maneviyatımızı yeniden ihya ederken; verilen zekâtlar, fitreler ve sadakalarla da depremzedelerin, yoksulların, muhtaçların, gariplerin ve kimsesizlerin yüzlerinin gülmesine vesile olarak nice gönül köprüleri inşa edeceğiz ve yine hep birlikte birbirimize destek vererek huzurla bayrama erişeceğiz inşallah.  

Kıymetli Başiskeleli komşularım;

Bu akşamdan itibaren eda etmeye başlayacağımız Teravih Namazı öncesi ilçemizdeki tüm camilerimizin temizlik çalışmalarını gerçekleştirdik. Hemşehrilerimiz daha temiz ve sağlıklı ortamda huzurla ibadetlerini yapabilecekler. Yaşanan deprem dolayısıyla bu Ramazan ilçemizde etkinlik programı oluşturmadık. Ancak Başiskeleli komşularımızla her zaman ve her yerde buluşmaya ve Ramazan ayının manevi iklimini birlikte yaşamaya büyük özen göstereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tekrar gelişiyle gönüllerimize huzur veren rahmet ve bereket iklimi Ramazan-ı Şerif’in hanelerimize huzur ve bereket, ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek yeryüzünün selamet ve sekinetine, bütün insanlığın iyiliğine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım