HABERLER
Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Orjinal Resim
7.06.2023 10:49:15

Başiskele Belediyesi, 2023 yılı Haziran ayı 6. Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı M. Yasin Özlü başkanlığında gerçekleştirildi.

Başiskele Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Bir önceki birleşime ait Karar Tutanağı’nın üyelere dağıtılıp okunmasının ardından oylanarak kabul edildi.

14 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Meclisin 1. gündem maddesi Sepetlipınar Mahallesi’nde uygulama imar planı değişikliği yapılması ile ilgili İmar Komisyonu Raporu oy birliyle kabul edilirken, 2. gündem maddesinde yer alan mülkiyeti Başiskele Belediyesi’ne ait Yeniköy Mevkii 204 ada 3. No’lu parselin satışı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğuyla karara bağlandı. Gündemin 3. Maddesi ticari ve sanayi arsalarından alınan vergileri ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonu Raporu’nun süre uzatımı oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Maddelerinde yer alan teklif yazılarının ilgili komisyona havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Dolu Kadro Derece Değişikliği ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 12. maddesi oy birliğiyle kabul edildi.

BAŞİSKELE’YE KIRGIZİSTAN’DAN KARDEŞ ŞEHİR

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin talebi üzerine Özel Kalem Müdürlüğü’nün Kardeş Şehir ile ilgili teklif yazısını içeren gündemin 13. maddesi oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre Kırgızistan’ın Çolpon-Ata Belediyesi, Başiskele Belediyesi’nin yeni kardeş şehri oldu.

MECLİS ÜYELERİ BOSNA HERSEK YOLCUSU

Gündemin 13 maddesinin görüşülmesinin ardından Bosna Hersek’in Vareş kentinde, Başiskele Belediyesi’nin de yaptığı bağışla tamamlanan okulun açılışına meclis üyelerinin katılması ile ilgili teklif yazısı 14. Madde olarak gündeme girdi. Yapılan oylama sonucunda meclis üyelerinin oy birliğiyle bu madde de karar bağlandı.

Başiskele Belediyesi’nin bir sonraki meclis toplantısının 4 Temmuz 2023 Salı günü saat 15:00’te yapılması kararlaştırıldı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım