HABERLER
Başiskele Yeniköy Termal Tesisi Yükseliyor
Orjinal Resim
8.06.2023 12:42:47

Kocaeli’nin sağlık turizmini büyük katkı sunacak olan Başiskele Yeniköy Termal Tesisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yaşam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden ilçesi Başiskele’nin Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan jeotermal su bölgesinde yapılan tesis tamamlandığında bölgeyi hareketlendirecek.

TERMAL TESİS

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce turizm yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli’nde sağlık turizmi açısından önemli bir eksikliğin giderileceği Termal Tesis için Başiskele’de çalışmalar devam ediyor. Yeniköy Merkez Mahallesi’nde bulunan termal su bölgesinde yapımı devam eden tesiste çalışmalar devam ediyor.

HUMMALI ÇALIŞMA

Projenin A bloğunun yapılacağı alanda hafriyat çalışmalarına devam ediliyor. B blokta ise grobeton dökümü tamamlandı. Ekipler yalıtım imalatlarına devam ediyor. Termal suyun tutulacağı deponun temel betonu döküldü, perde kalıbına devam ediliyor. C blokta -8.15 kotu ile -4.00 kotu arası kolon ve perdelerde demir donatı ve kalıp montajına devam ediyor. 3. Bodrum katta ise kaide betonları döküldü. Ayrıca kaba sıva imalatlarına devam ediliyor.

10 BİN 621 M2 İNŞAAT ALANI

480 günde yapılması planlanan tesis 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları, eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Tesis tamamlandığında Kocaeli’nin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak ve bölgenin gelişmesine öncülük edecek.

BAŞKAN ÖZLÜ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Başiskele’ye büyük katma değer katacak projeyi Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de yakından takip ediyor. İlçede yapımı devam eden projeleri tek tek gezerek yerinde inceleyen Başkan M. Yasin Özlü, Başiskele Yeniköy Termal Tesisi inşaat alanına giderek çalışmalar hakkında ilgili teknik ekipten bilgiler aldı. Başkan Özlü’ye incelemeler sırasında AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral da eşlik etti.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım