HABERLER
OBEZİTE İLE MÜCADELEDE 2200 KG KAYIP
Orjinal Resim
29.02.2016 15:43:51

Başiskele Belediyesi kurulduğu günden bu yana sağlık alanında örnek çalışmalara imza atıyor. Başiskele Belediyesi,  Başkan Hüseyin Ayaz'ın talimatıyla, bünyesinde Sağlık İşleri Müdürlüğü kurarak bu alandaki çalışmaların önünü açtı.

 

Başkan Ayaz, yapmış olduğu çalışmalarla, Sağlık Bakanlığının yıllardır " Obeziteyle Destek " programının en büyük destekçisi oldu. Son olarak geçen yıl kurulan Beslenme ve Diyet Polikliniği bünyesinde iki diyetisyen bulunuyor. Poliklinikte diyetisyen Betül Karagöz bir yıldan beri hizmet verirken yoğun ilgi karşısından Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz kadroya ikinci bir diyetisyen alarak Şule Öztürk'ü de kattı. Ayaz, vatandaşların taleplerine yetişmekte zorlanınca bu kararı aldıklarını belirtti. Bu hizmeti ücretsiz verdiklerini ve var olan yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Uzman Doktor Hilal Kuzucu Malçok Beslenme ve Diyet Polikliniğinde kurulduktan bu yana 2600 poliklinik gerçekleştirdiklerini ve başvuranların toplamda 2200 civarında kilo verdirdiklerini bildirdi. Obezite sorunu yanında diabet, gut hastalığı gibi sağlık problemlerini de kabul ettiklerini söyledi. Hizmetin Belediye Binası, Sağlık İşleri Müdürlüğü Binası, Hayme Hatun Bayan Spor Merkezinde ve Sepetlipınar ve Yeşilkent Semt Konaklarında  342 38 80 numaralı telefon üzerinden randevu ile Başiskele Halkına yönelik olarak yürütüldüğünü söyledi.

 

Bu çalışma ile  Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz'ın da talimatıyla, Sağlık Bakanlığının çok önemsediği "Obesite ile Destek" Programına katkıda bulunduklarını belirterek, diğer belediyelere örnek olmayı dilediklerini belirtti.

 

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım