DERE ISLAHLARINA DEVAM
2.03.2016 16:18:15

Önceki yıl yağan kuvvetli yağışlar sonrasında sel sorununun yaşandığı bölgelerde önlem alan Başiskele Belediyesi ve İSU dere yataklarının bulunduğu bazı noktalarda gerekli önlemleri alarak dere ıslahları gerçekleştiriyor.

Olası su baskınlarına karşı yaşanacak olumsuzlukları ortadan kaldırmak için Başiskele Belediyesi ve İSU Başiskele'de çeşitli önlemler alıyor. Olası aşırı yağışlarda derelerin geçtiği mahallelerde su baskınlarını önlemek için öncelikli olarak kanalların genişletilmesi ve ardından kapalı ve açık menfez çalışması yapan ekipler kalıcı çözümler buluyor.

Çalışmalar kapsamında Yeşilyurt Mahallesi'nde büyük bir sorunu ortadan kaldıran ekipler Fevzipaşa Caddesi, Değerli Sokak, Karınca Sokak, Yurt Sokak ve Zeytin Sokağı kapsayan açık kanalı 3 metre yüksekliğinde 3 metre genişliğinde kapalı menfeze çevirdi.