HABERLER
Başiskele Çocuk Üniversitesi Protokolü Yenilendi
Orjinal Resim
16.09.2020 16:45:51

Kocaeli’de bir ilke imza atarak Başiskele’ye kazandırılan Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi’nin işbirliği ile hayata geçirilen Başiskele Çocuk Üniversitesi’nin protokol yenileme töreni Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr.Sadettin Hülagü’nün makamında gerçekleşti.

 

Başiskele Şehitekrem Mahallesi’nde yeni hizmet binasında hizmet veren “Başiskele Çocuk Üniversitesi”nin protokolü imzalandı. Kurulduğu günden bu yana sürekli gelişen ve bugün öğrenci sayısının yaklaşık 800 olduğu üniversite, velilerden büyük beğeni topluyor. Projenin ve işbirliğinin devamlılığı açısından protokol süresi gereği yeniden protokol imzalanma işlemi önceki gün Kocaeli Üniversitesi rektörlük binasında gerçekleşti. Protokol imza törenine Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Sadettin Hülagü, Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü, Özel Kalem Müdürü Sevcan Kutlu Aydemir, Gençlik ve Spor Hizmetler Müdürü Behlül Kozluca, Başiskele Çocuk Üniversitesi Müdürü Mustafa Okur, Müdür Yardımcısı Gürcan Yılmaz katılım sağladı.

 

BAŞKAN ÖZLÜ: “200 OLAN ÖĞRENCİ SAYIMIZ 800’E ÇIKTI”

 

Başiskele Belediye Başkanı M.Yasin Özlü yaptığı açıklamada, “Başiskele Çocuk Üniversitemiz Türkiye’nin önemli projelerinden biri olma özelliğine sahip. Bizler için de içinde geleceğimizi oluşturan çocuklarımızın eğitimine destek barındırdığı için büyük önem arz ediyor. Özel yetenekli çocuklarımızın özel eğitim alması için planladığımız Kocaeli Üniversitemiz ile birlikte yürüttüğümüz bu kıymetli çalışmanın bu yıl 3.kademeyi açıyoruz. Seneye 4.kademeyi açacağız yine hep birlikte inşallah. Şunu çok sevinerek söylemek isterim ki bugün 800 öğrencimiz bu kampüsten faydalanıyor ve sadece bu sene yeni 215 kaydımız mevcut.

 

Kontrollü sosyal hayat süreciyle almış olduğumuz tedbirler kapsamında bizler de bu kampüste, yüz yüze eğitimlerimizi çok aza indirdik. Uzaktan eğitimlerimizi de arttırmış bulunmaktayız. Bu kapsamda ben bu güne kadar emeği geçen tüm eğitmen ve çalışma arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Projemizin her geçen gün olduğu gibi daha çok büyüyüp model bir proje olacağına inanıyorum” dedi.

 

REKTÖR HÜLAGÜ: “NİYETİ HALİS OLANIN İSTİKAMETİ HAYIR OLUR”

 

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Sadettin Hülagü konuşmasında,

“Başiskele Belediyemiz ile Başiskele Çocuk Üniversitemizin protokolünü imzaladık. Önceki dönemde başlattığımız ve giderek ivmesini arttıran Çocuk Üniversitesi eğitim sürecini devam ettiriyor. Bu üniversiteyi hayata kazandırırken ilk düşüncemiz özel yeteneklerini olan çocuklarımızı ileri mesafeye taşıyıp ve bu yeteneklerinde  uzmanlaşmalarını sağlamaktı. Bir başka amacımız ise yine bu çocukların milli ve manevi değerlerini küçük yaştan edindirerek büyük ülkü sahibi bireyler olmalarına hizmet etmekti. Başlangıçta 200 ile başlayan öğrenci sayımızın 800’ü geçmesi bizleri çok mutlu etmektedir. Kocaeli Üniversitesi olarak yerel yönetimler ile her zaman işbirliğine açık projeler geliştirmekteyiz. Desteğimiz tüm bu kurumlarımıza her zaman sürecektir. Bizim için Başiskele’nin yeri ayrı çünkü üniversitemizin biliyorsunuz ki Teknopark Ar-ge birimi Başiskele’de bulunmaktadır. Bu bağlamda da işbirliğimiz süregelmekte ve orada yatırım, projelerimiz de hızla sürmektedir.

 

Niyeti halis olanın istikameti hayır olur. Bu doğrultuda daha iyi planlarda daha iyi çalışmalarda her zaman bu muhabbet, birlik ve beraberliğimizin devam etmesi, hep hayırlı işlere vesile olması temennisiyle başta Belediye Başkanımız M.Yasin Özlü ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Başiskele Çocuk Üniversitesi'nin yeni protokolü Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ve Prof. Dr. Sadettin Hülagü arasında karşılıklı imzalandı.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım