HABERLER
Başiskele Belediyesi´nde Dijital Arşiv Dönemi
Orjinal Resim
1.03.2021 16:53:42

Başiskele Belediyesi, vatandaşlara daha hızlı hizmet verebilmek için çağımızın gereklerine uygun olarak evrak yönetiminde dijital arşiv dönemine geçiyor. 

Başiskele Belediyesi, evrak takibinin daha kolay sürdürülebilmesi ve vatandaşların işlemlerini daha hızlıca sonuçlandırabilmesi için dijital arşivleme çalışmaları gerçekleştiriyor. Belediyenin ve vatandaşların teknolojik kolaylıktan yararlanması amacıyla başlattığı çalışmayla İmar ve Şehircilik Müdürlüğü arşivleri dijital ortama aktarılıyor.

Belediye personelleri arasından kurulan yaklaşık 15 kişilik bir ekip ile gerçekleştirilen çalışmalar 16 Kasım 2020’de başladı. Belediye ekiplerinin hummalı çalışmaları neticesinde 2009 yılından itibaren arşivlenen 1200 evrak dijital ortama aktarıldı. Başiskele’de işlerin daha süratli işlemesi için yaklaşık 10.000 evrakın dijital ortama aktarılacağı bildirildi.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK SUNACAK

Dijital arşivleme sisteminin sunduğu hız ve kolaylık sayesinde görevli belediye personeli tarafından vatandaşların talep ettiği belge veya evrak daha kolay ve süratli bir şekilde zaman kaybı olmadan dijital ortamda ilgili kişiye teslim edilebilecek. Sunulan hizmet ile ayrıca Başiskele Belediyesi’nin iş yükü azalırken iş verimliliği de artacak.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım