HABERLER
Başiskele´de Deniz Temizliği Seferberliği
Orjinal Resim
9.06.2021 15:08:25

Doğal güzellikleri ve eşsiz deniz manzarasıyla Kocaeli’nin en gözde ilçelerinden olan Başiskele’de 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası dolayısıyla temizlik çalışmaları gerçekleştirildi.

Marmara Denizi’nde baş gösteren müsilaj dolayısıyla çevre ve deniz temizliğinin daha da önem kazandığı bugünlerde Başiskele Sahili’nde 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası münasebetiyle çevre temizliği farkındalığı oluşturmak için bir etkinlik düzenlendi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında Başiskele’de yapılan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Toplantısı sonucunda Kocaeli Valiliği’nin talimatıyla başlatılan deniz temizliği seferberliği kapsamında Başiskele Kaymakamı İsmail Gültekin, Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili, okul müdürleri ve beraberindeki öğrenciler ile daire kurum amirleri ve personelleri, STK temsilcileri ve gönüllülerin katılımlarıyla deniz kıyılarındaki katı atıklar tek tek toplandı. Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığına ait botlar eşliğinde deniz üstü ve deniz içi temizlik çalışmaları yapılarak hem müsilaj hem de katı atıklar temizlendi.

BAŞKAN ÖZLÜ: MARMARA HEPİMİZİN, HEP BİRLİKTE ONU KORUYALIM

Başiskele’de çevre temizliğine büyük değer veren Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bugün 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında bir araya gelerek çevre koruma bilincini ve farkındalığını her bir vatandaşımıza oluşturmak için temizlik çalışması yaptık. Özellikle bu son günlerde ülkemizin gündemini oluşturan halk dilinde deniz salyası olarak bildiğimiz müsilaj Marmara Denizi’ni yoğun bir şekilde kirletmeye başladı. Marmara Denizi hepimizin, hep birlikte onu korumamız lazım. Çevremize attığımız her bir katı atık Marmaramız için bir tehdit. Bu yüzden çevremizi evimiz gibi temiz tutmalıyız.” dedi.

“DENİZE MAVİ YAKIŞIR”

Çevre koruma ve temizliği konusunda Başiskeleli hemşehrilerine de mesaj gönderen Başkan Özlü, “Mavi-yeşil doğal güzellikleriyle Marmara’nın en güzel kentlerinden biri olan Başiskelemiz’den Marmara Denizi’ni yine masmavi ve tertemiz günlerine kavuşturmak için temizlik çalışmalarına başladık. Her bir vatandaşımızın desteğiyle ortak akıl ve birlikten doğan gücümüzle çevremizi ve Marmaramızı mavi günlerine yeniden kavuşturmalıyız. Geleceğimiz olan çocuklarımız, sağlığımız ve ileriye umutla bakabilmemiz için hep birlikte çevremizi, sahilimizi ve denizimizi koruyalım. Hepimiz de biliyoruz ki denize mavi yakışır.” ifadelerini kullandı.    

l Fotoğraflar
 
sahiltemizlik5_09062021150823-6_1024_768.jpeg Orjinal Resim
sahiltemizlik6_09062021150823-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım