HABERLER
Zirvedekiler Kariyer Zirvesi´nde Gençlerle Buluştu
Orjinal Resim
18.05.2022 15:49:06

Başiskele Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Başiskele Kariyer Zirvesi’nde gençler ilham veren şahsiyetlerle buluştu.

Başiskeleli gençlerin donanımlarını artırmak, kişisel gelişimlerine, kariyer hedeflerine ve istihdam olanaklarına katkı sunmak amacıyla Başiskele Belediyesi tarafından düzenlenen Başiskele Kariyer Zirvesi dün gerçekleştirildi.

YOĞUN İLGİ YAŞANDI

Türkiye'nin çok değerli iş insanları başta olmak üzere siyasetten,  basın camiasına başarılı ve alanında etkin önemli şahsiyetler gençlerle bir araya geldi.

Başiskele Sahili’nde bir otelde gerçekleştirilen zirveye Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü ev sahipliği yaparken, programa Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Teknoloji ve Sağlık Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Muzaffer Elmas,  önceki Dönem Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe protokolü ve çoğu lise son sınıf öğrencileri gençler katılım gösterdi.

BAŞKAN ÖZLÜ: GENÇLERLE DEVAMLI TEMAS HALİNDEYİZ

Programın açılış oturumu Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün modetarlüğünde, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın katılımıyla gerçekleşti.

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü açılış konuşmasında, "Spordan sanata, eğitimden sosyal yaşam alanlarına, kütüphanelerden Gençhanelere birçok alanda gençlerimize hizmetler sunuyor ve kardeşlerimiz ile teması hiç koparmıyoruz. Bugün ilkini düzenlediğimiz Başiskele Kariyer Zirvesi’nin Başiskele'de her yıl gençler ile beraber bir araya geldiğimiz Gençlik Haftası’nda geleneksel hale getirerek kurumsallaşması en büyük arzumuz. İnşallah bu Kariyer Zirvesi ile edindiğimiz tecrübeyle daha güzel zirve ve çalışmaları hep birlikte yapacağız." dedi.

KOSTÜ REKTÖRÜ ELMAS: GENÇLERİN DİLİNDEN KONUŞMAK ZORUNDAYIZ

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Hep söylüyoruz ya dünya çok hızlı değişiyor. Aslında bu bizlerin dünyası. Bizim gibiler için dünya karmaşık hale geliyor. Dünyadaki bu değişime teknolojik gelişime en yakın kişiler gençler. Biz gençlerin dilinden konuşmadan onlara bir değer aktaramayız. Bunun yaş ile bir ilgisi yok. Onların dilinden konuşmak zorundayız. Eskiden gençlerin etrafında bir labirent vardı. Ama şimdi bu labirent kalktı. Eski geleneksel usullerle gençlere bir şey katmanın çok çok zor olduğunu anlamalıyız. Sadece bulunduğum yerde en iyisini yapmaya çalışın. Hangi görevi yapıyorsanız onun en iyisini yapmaya çalışın. Kariyeri de böyle anlatabilirim bulunduğu işi en iyi yapmak. İnşallah hep birlikte bu bölgeye değer katan işler yaparız." diye konuştu.

KOÜ REKTÖRÜ HÜLAGÜ: NE YAPARSANIZ YAPIN İŞİNİZİ DÜZGÜN YAPIN

Daha sonra oturumda bir konuşma gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise şunları söyledi:

“Kocaeli, ülkemizin sanayisinin kalbi. Ara eleman yetişmesi konusunda ciddi avantajı var. Benim önerim neyi yaparsanız yapın ahlaki ve erdemli duruşu kaybetmezseniz her görevde başarılı olursunuz. Bu toprakların çocuklarının genetik yapısı temiz. Ne yaparsanız yapın işinizi düzgün yapın. Başarısız olmak mümkün değil. Severek yapmak aidiyet duygusunu üstlenmek çok önemli. Alt yapının hepsi yeterli. Yeter ki biz olarak değerlerimizin kıymetini bilelim.”

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: BAŞARILI OLMAK İÇİN BAZI BÜYÜK TAŞLAR VAR

Açılış oturumunun son konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ise, "Başarının öyle sihirli bir formülü yok. 2 formülü var. Birincisi çalışmak. Herkes biliyor çalışmanın kaçınılmaz olduğunu. Bunu herkes bilirken niye birileri başarılı gözükürken diğerleri öyle gözükmüyor. Bunun nedeni disiplin. Bunu asla unutmayın. Akılda kalması için metaforlar kullanılır. Başarılı olmak için bazı büyük taşlar var. Bunlardan biri aile. Aile ile mutlu değilseniz başkan olsan ne olur, olmasan ne olur. Önce ne olacağınıza karar vereceksiniz. Siz hayatınızın ne kadarını çalışmaya ne kadarını dalga geçmeye karar verecek olanlarısınız. Dolayısıyla orayı yönetin. Hayatınızın hedefleri olmadan elde edilemiyor. Ne olmak istediğinize siz kendiniz karar vereceksiniz. Amaçsız hiçbir hedefin anlamı yok. Yaptığınız şey her ne ise onu en iyi şekilde yapmaya odaklanın. Yaşadığınız hayatın keyfini çıkarın." ifadelerinde bulundu.

ZİRVENİN MODERATÖRLÜĞÜNÜ ECE ÜNER YAPTI

Büyük bir coşkuyla başlayan ve 7 oturumdan oluşan zirvenin moderatörlüğünü Gazeteci ve Haber Spikeri Ece Üner yaptı. Açılış oturumundan sonra büyük bir alkış tufanıyla sahneye çıkan Ece Üner, 1. oturumu başlatarak gençlerin kariyer yolculuğunda ilk adımı attırdı.

İNSAN KAYNAKLARI UZMANLARINDAN GENÇLERE TAVSİYELER

Programın 1. Oturumu'nda Ford Otosan İnsan Kaynakları ve Geri Dönüşüm Müdür Yardımcısı Oya Başak Akyol ve Hayat Kimya Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Nezir Yalçınkaya, Global Sektörde İnsan Kaynakları Yönetimi hakkında sunumlar gerçekleştirerek gençlere iş hayatıyla ilgili önemli bilgiler paylaştılar. İş hayatında kişilerin kendilerini geliştirmesine büyük değer verdiklerini belirten Oya Başak Akyol, çalışma hayatındaki yeni trendleri ve becerileri anlattı.

Nezir Yalçınkaya ise gençlere önemli tavsiyelerde bulunarak, “Başarılı olmak için işini sev ve tutkuyla yap. Sevdiğiniz işi yaparsanız başarılı olursunuz. Arı gibi çok çalışacağız ama verimli çalışacağız. İşimize iyice odaklanacağız. Yaratıcı ve yenilikçi olacağız. Yeniliklere açık olan ve fark yaratanlar her zaman aranan kişilerdir. Sabırlı, azimli olun ve asla hedeflerinizden vazgeçmeyin.” dedi.

MİLLİ TEKNOLOJİLERİNDEKİ BAŞARILAR KONUŞULDU

Başiskele Kariyer Zirvesi'nin 2. Oturumu'nda ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik, TUSAŞ Aviyonik Direktörü Mehmet Kazanbaş, MAPSİS Savunma Sanayi Kurucusu ve Genel Müdürü Filiz Akkaş “Yükselen Değer Milli Teknolojilerimiz” hakkında gençlerin ufkunu açacak çok değerli bilgiler aktardılar.

Oturumun ilk konuşmasını yapan Filiz Akkaş, kariyer hayatından bahsederek gençlere girişimcilik konusunda önemli bilgiler vererek, iş hayatında kadının her sektörde başarılı olacağını vurguladı.

PROF. DR. MEHMET ÇELİK: TÜRK MÜHENDİSLERİ DÜNYANIN EN İYİ MÜHENDİSLERİDİR

Daha sonra konuşan ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik,  yerli ve milli savunma sanayide Türkiye’nin göstermiş olduğu başarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak gençlere deneyimlerini aktardı.

Mehmet Çelik gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Temel bilgileri çok iyi öğrenin. Öğrendiğiniz bilgileri mutlaka uygulayın. İşin temelini ayrıntılı öğrenmelisiniz. ASELSAN olarak eğitime çok önem veriyoruz. 2017’de ASELSAN Akademi’yi kurduk. Dört üniversiteyle iş birliği içerisinde lisans, lisansüstü ve doktora eğitimleri veriyoruz. Gençlerden de inovasyon olarak büyük fayda sağlıyoruz. Gençlerimizin engin fikirlerine her zaman ihtiyacımız var. Kendinizi kendinizde arayın. Kendinize değer katacak işlerle uğraşın. Yapay zeka konusunda uzmanlaşmanızı tavsiye ederim. İyi ve kaliteli bir üniversite kazanmak için çok çalışın. Allah çalışana verir. Türk mühendisleri dünyanın en iyi mühendisleridir. Çünkü biz çılgın Türkleriz.” diye konuştu.

MEHMET KAZANBAŞ: SAVUNMA SANAYİ NAMUSTUR

Oturumun son konuşmasını yapan TUSAŞ Aviyonik Direktörü Mehmet Kazanbaş ise, kendisinin de bir Başiskeleli olduğunu söyleyerek bu güzel organizasyonda yer almaktan çok mutluluk ve onur duyduğunu söyledi.

TUSAŞ olarak ASELSAN ile birlikte Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji atılımları konusunda büyük bir gayretle çalıştıklarını vurgulayarak, “Savunma sanayi bizim için namustur. Kendi milli teknolojilerimizi yapıp geliştirmek bizim için çok önemli bir husustur.” diye konuştu.

HAKKI YILDIZ: BU ZİRVE BİR GİRİŞİMCİLİK ÖRNEĞİDİR

Programın 3. Oturumu'nda Yıldızlar Yatırım Holding CEO'su Hakkı Yıldız, “Ülkemizde Girişimcilik” konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu.

Başiskele Beledye Başkanı M. Yasin Özlü’ye gençlere yönelik böyle güzel bir etkinliği gerçekleştirdiği için teşekkürlerini ve tebriklerini ileterek sözlerine başlayan Hakkı Yıldız, “Başkan Özlü’nün yaptığı bu Kariyer Zirvesi güzel bir girişimcilik örneği. Kendisini bu girişimciliğinden dolayı tebrik ediyorum. Girişimcilik olaylara ve olgulara farklı bakış açısıyla bakabilmektir. Sadece kar amacı düşünmeden özel ve kamuda yeni bir şeyler üretmek insanlara faydalı olmak girişimciliktir.”

Geleceğin girişimcilerinin izleyeceği yolları aşama aşama anlatan Yıldız, gençlere hata yapmaktan korkmamalarını, bu hatalardan ders çıkarabilmelerini ve hırslı ve azimli olmalarını istedi.

Hakkı Yıldız sözlerini söyle sürdürdü:

“Babam bize hep ‘Ya farklı iş yapın, ya da yaptığınız işi farklı yapın.’ derdi. Girişimciliğin ilk aşaması hayata farklı bakabilmektir. Yapacağınız işin eğitimini alın. Zamanın ruhunu yakalayın. Plan yapın ve mutlaka uygulayın. Sisteminizi kurun ve ilerlemeye başlayın.” dedi.

YAVUZ SELİM KIRAN: MÜLTECİ MESELESİNİ ÇOK YAKINDA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

Zirvenin 4. Oturumu’nda ise Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran “Stratejik Liderlik” hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

Başiskele’de gençlere büyük değer veren Başkan Özlü’ye teşekkürlerini ileten Yavuz Selim Kıran, “Liderlik, içerisinde birçok şeyi barındırıyor. Sorunları çözmeyi, kriz yönetimini bilmeliyiz. Lider kişi sorunlardan kaçmamalı. Ülkemiz coğrafya gereği tarihin en eski zamanlarından beri birçok problemlerle boğuşuyor. Son zamanlarda ise ülkemizin dört bir tarafını saran savaşlar dolayısıyla zor günler geçirdik. Bu savaşların ülkemizde oluşturduğu sorunları kendi kendimize çözme başarısı gösterdik. Sınır ötesi operasyonlarımız Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Zeytin Dalı ile Suriye sınırımızdaki terör unsurlarını bertaraf ettik. Savunma sanayimizde yaşanan ilerlemeler ülkemizin stratejik liderliğine büyük katkılar sunmaya devam ediyor. Savunma sanayindeki gelişmeler ülkemiz adına büyük bir gurur kaynağı.” dedi.

Katılımcı gençlerin sorularını da yanıtlayan Kıran, mülteci sorunuyla ilgili kendisine iletilen soruya şu cevabı verdi:

“Türkiye olarak bizler komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın her bir köşesinde yardıma muhtaç insanlara yardım elini ulaştıran bir milletiz. Suriye’de yaşanan iç savaşta olsun, Rusya-Ukrayna Savaşı’nda olsun bizler din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin savaş mağdurlarının yanında olduk. Ukrayna Savaşı sonrası Batı’nın çifte standardına bizzat yeniden şahit olduk. Ukraynalı insanlar için sınır kapıları ardına kadar açılırken aynı tutum Suriyeli mültecilere gösterilmedi. Mülteci meselesi üzerinden farklı algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Bu konuda özellikle sosyal medyada olumsuz algılar oluşturulmaya çalışılıyor. Sizlere tavsiyem bu noktada daha dikkatli olmanızdır. Ülkemiz mültecilerin ülkelerine güvenli ve onurlu geri dönüşleriyle ilgili stratejik çalışmalarımız devam ediyor.”

EN GENÇ MİLLETVEKİLLERİ BAŞİSKELE'DE

"Gençlik Sensin Gelecek Senin" sloganıyla düzenlenen Başiskele Kariyer Zirvesi'ne Türkiye'nin en genç milletvekilleri Rümeysa Kadak ve Selman Özboyacı damga vurdu. Zirveye katılan gençler tarafından yoğun ilgi gören ve büyük bir dikkatle dinlenen genç milletvekilleri kardeşlerine kariyer yolculuklarıyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu. "Kariyer Yolculuğum" başlığıyla verilen zirvenin 5. oturumunda genç milletvekillerinin yanı sıra söz alan Gazeteci-Yazar Ersin Çelik ve Kocaeli Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Ufuk Koçak da katılımcılara iş hayatındaki kariyer basamaklarını nasıl tırmandıklarını anlattılar.

GÜNÜMÜZÜN TEKNOLOJİSİ METAVERSE VE ÖTESİ

Zirvenin 6. Oturumu'nda ise CelebrumTech Kurucusu ve Teknoloji Girişimcisi R. Erdem Erkul Web3 & Metaverse ve Ötesi hakkında sunum yaparak bu konuda meraklı gençlere çok önemli bilgiler aktardı. 

“ DİĞER BELEDİYELERE ÖRNEK OLMALI”

Başiskele Kariyer Zirvesi'nin son oturumunda ise Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Profesörü, Psikolog, Yazar ve TV Programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen gençlerin karşısına çıkarak "Gençliğin Kariyer Planlaması" konusunda katılımcılara çok önemli tavsiyelerde bulundu.

Başiskele Kariyer Zirvesi dolayısıyla Başiskele Belediyesi’ni tebrik ederek sözlerine başlayan Üstün Dökmen, diğer belediyelerin de böyle güzel bir etkinliklerle gençlere katkı sunmasını arzu ettiğini söyledi.

İnteraktif bir şekilde geçen Başiskele Kariyer Zirvesi’nde katılımcı gençler soru ve görüşlerini de iletme imkânı da buldu.

HEDİYELER BAŞKEM’DEN

Başiskele Kariyer Zirvesi’ne katılım gösteren konuşmacıların her birine Başiskele Kadın El Emeği Mağazası’nda (BAŞKEM) üretilen Türk bayrağı motifli plaket hediye edildi.

l Fotoğraflar
 
BasiskeleKariyerZirvesi1_18052022154904-3_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi10_18052022154904-12_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi12_18052022154904-13_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi2_18052022154904-4_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi3_18052022154904-5_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi4_18052022154904-6_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi5_18052022154904-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi6_18052022154904-8_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi7_18052022154904-9_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi8_18052022154904-10_1024_768.jpeg Orjinal Resim
BasiskeleKariyerZirvesi9_18052022154904-11_1024_768.jpeg Orjinal Resim
ErdemErkul_18052022154904-14_1024_768.jpeg Orjinal Resim
SelmanOzboyaci_18052022154904-15_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım