HABERLER
Başkanımız M. Yasin Özlü´den 19 Mayıs Mesajı
Orjinal Resim
18.05.2022 16:54:35

Başiskele Belediye Başkanımız M. Yasin Özlü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan M. Yasin Özlü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basarak başlattığı İstiklal Mücadelemizin 103’üncü yıl dönümünü kutladı.

Atatürk’ün liderliğinde aziz Türk milletinin azim ve kararlılığının birleşerek tüm yurda dalga dalga yayılması sonucu zaferle sonuçlandığını mesajında vurgulayan Başkan Özlü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugünden tam 103 yıl önce 19 Mayıs’ta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan, Milli Mücadele ruhunu ve ateşini hala içimizde hissediyoruz. Tam bağımsız ve müreffeh  yarınlara yürüyüşümüzün başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, aziz milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, hiçbir şartta himaye altına girmeyeceğini, hür iradesine asla zincir vurulamayacağını tüm emperyalist ülkelere ilan ettiği tarihtir.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.” diyerek bu büyük mirası gençlerimize emanet etmiştir.

Emperyalist güçlerce ayaklarına pranga vurulmak istenen aziz milletimiz, 19 Mayıs 1919’dan itibaren büyük bir azim, cesaret, kararlılık ve inançla yürüdüğü bu zorlu yolda, her türlü zorbalığa göğüs germiş, her tarafı ayrı güzel vatanımıza ve Ay Yıldızlı şanlı bayrağımıza yönelen tüm tehditleri canı pahasına bertaraf etmiştir. Egemenliğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olarak gençlerimize armağan edilen bu günün önemini bilerek kahraman ecdadımızdan emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’mizi ilelebet sonraki nesillerimize aktarmak hepimizin görevidir.

Sevgili genç kardeşlerim, yarınlarımız;

Başiskele Belediyesi olarak bizler de ilçemizde gençlerimizin geleceğe daha umutla bakabilmeleri, daha güzel ve refah hayat yaşayarak bilim ve ilim ışığında, ahlâklı ve sağlıklı birer bireyler olarak yetişebilmeleri için büyük gayret gösteriyoruz. Başiskele’mizde gençlerimizin bu güzel bayramı dolu dolu kutlamaları için çeşitli etkinlikler düzenledik. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlediğimiz gençlik etkinlikleriyle bayrama 13 gün kala ilçemizi ve gençlerimizi bayram havasına soktuk. Satranç turnuvasıyla başladığımız etkinliklerimiz, futbol ve masa tenisi turnuvasıyla devam etti. Birçok belediyeye örnek teşkil edecek ve gençlerimizin eğitim hayatlarına yön verecek, iş dünyasına atılımlarına büyük katkı sağlayacak Başiskele Kariyer Zirvesi’ni yoğun katılımla gerçekleştirdik. Eğitim camiasından, siyasetten, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından ve basından ilham verici şahsiyetleri siz değerli genç kardeşlerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Alanında uzman kişilerle düzenlediğimiz “Ne Söylüyor Söyleşileri” ile de gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunduk. 19 Mayıs Perşembe günü Başiskele Sahili’mizde düzenleyeceğimiz Gençlik Festivali’mize, Serdar Tuncer ile Şiir Dinletisi’ne ve 20 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek Ekin Uzunlar Konseri’ne tüm gençlerimizi ve tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanımız ve bayrağımız uğruna canlarını gözünü kırpmadan feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı canı gönülden tebrik ediyorum."

Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım