HABERLER
Başiskele´de YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti
Orjinal Resim
30.07.2022 13:03:41

Başiskele Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS)  başarılı puanlar alarak doğru üniversite ve meslek tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz “YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti” sunmaya başladı.

Üniversite adaylarının gelecekleri için daha doğru tercihler yapabilmeleri için deneyimli eğitim danışmanları tarafından ücretsiz olarak danışmanlık hizmeti almalarına fırsat sunan Başiskele Belediyesi, ilçedeki gençlerin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam ediyor.

İLK DURAK BARBAROS MAHALLESİ OLDU

YKS tercih süresi boyunca 8 ayrı noktada gençleri ağırlayacak olan GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin ilk durağı Barbaros Semt Meydanı oldu. Üniversite adayları, Barbaros Semt Meydanı’na gelerek sırayla rehber hocayla puanlarına göre üniversite ve bölüm tercihlerini yaptılar. “YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti”nden yararlanmak isteyen üniversite adaylarına ve velilerine çay ve kahve ikramlarında da bulunuldu.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA DESTEK

Başiskele’de gençlere büyük değer veren gençlerin Yasin abisi Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Koral ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Acar ile birlikte YKS Tercih Danışmanlığı Hizmeti’nden faydalanan genç kardeşleri ve velileriyle hasbihal etti.

“DOĞRU TERCİH İÇİN GENÇLERİMİZİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİYİZ”

Eğitime ve gençlere büyük ehemmiyet veren Başkan M. Yasin Özlü burada yaptığı açıklamada, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da genç kardeşlerimizin gelecek eğitim planlarında doğru üniversite ve bölüm tercihi yapmaları konusunda uzman danışman öğretmenlerimizle destek sağlıyoruz. Ülkemizin geleceği gençlerimiz sınavlarını başarıyla tamamlayarak üniversite yolunda ilk basamağı geçmiş oldular. Biz de bu aşamada kendilerine doğru tercih konusunda elimizden gelen desteği veriyoruz. İnşallah akademik tercihleri istedikleri şekilde sonuçlanır ve başarılı bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak, vatanımıza ve milletimize faydalı birer bireyler olurlar. Bu noktada genç kardeşlerimize inancımız tam ve onlara güveniyoruz.” dedi.

GENÇBÜS GELECEĞİMİZ İÇİN YOLLARDA

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 5 Ağustos Cuma günü saat 23:59’a kadar tercihlerini yapabilecek gençlere Başiskele Belediyesi’nin “YKS Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti” bugün Başiskele Sahili’nde verilmeye devam edilecek.  

GençBüs Mobil Gençlik Merkezi’nin bir sonraki durakları ise şöyle:

31 Temmuz Pazar – Yuvacık Başiskele Camii karşısı (Yeşilyurt Mah.)

1 Ağustos Pazartesi - Başiskele Çocuk Üniversitesi önü (Şehitekrem Mah.)       

2 Ağustos Salı – Azize Hatun Kadın Spor Merkezi önü

3 Ağustos Çarşamba - Vezirçiftliği Semt Konağı Yanı                     

4 Ağustos Perşembe - Yuvacık Kültür Merkezi önü

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım