HABERLER
Başiskele´de Dünya Çevre Günü’nde Anlamlı Etkinlik
Orjinal Resim
7.06.2023 09:44:42

5 Haziran Dünya Çevre Günü ile başlayan Türkiye Çevre Haftası kapsamında Başiskele’de anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Başiskele’de yer alan LİMAŞ Liman A.Ş. firması koordinesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle yapılan etkinlikte Başiskele Sahili’nde kıyı ve deniz temizliği yapıldı.  LİMAŞ Tesis Müdürü Dr. Kürşat Bal’ın ev sahipliği yaptığı temizlik etkinliğine; Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Ada, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, Başiskele Kaymakamı Necip Çakmak, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Denetleme Daire Başkanı Mesut Önem, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, Kocaeli Bölge Liman Başkanı Erol Ekmekçi, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Esmer, Başiskele Milli Eğitim Müdürü Cemil Akkaya, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürü Kemal Akıner, Çevre Koruma Daire Başkanlığı personeli, LİMAŞ Liman İşletmeciliği A.Ş. personeli ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

DENİZDEN 1,8 TON ATIK TOPLANDI

Yapılan etkinlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi deniz araçları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü deniz araçları, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi, LİMAŞ Liman A.Ş’nin dalgıç ekibi ve Başiskele Belediyesi’nin çöp toplama araçları ile birlikte temizlik işlemi sonunda 1,8 ton atık toplandı. Araba lastikleri, cam şişeler, demir ve plastik sandalyeler, alışveriş arabası ve demir çöp kovası gibi atıkların denizden çıkarılması dikkat çekti.

BAŞKAN ÖZLÜ: ÇEVRE TEMİZLİĞİNDE DAHA FAZLA DUYARLI OLMALIYIZ

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, toplumun çevre temizliği konusunda daha duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Başkan Özlü, “Bizim bir hayalimiz var: Bu denizde yüzebildiğimiz günleri görmek istiyoruz. İnşallah bununla ilgili bütün kurumlar çalışmalarını yapıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve diğer paydaşlarımız İzmit Körfezi’nin dip temizliğini yapmak için büyük bir çalışma yapıyor. Devletimiz buna büyük özen gösterirken böyle lastik gibi atıkların denizden çıkarılması bizleri çok endişelendiriyor. Toplumumuzun bu konuda daha fazla duyarlı olmasını bekliyoruz. Bizler de Başiskele Belediyesi olarak, çevremizi koruyacak güzel işler yapıyoruz. 7’den 77’e tüm vatandaşlarımızda çevre bilincinin oluşması için çeşitli etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN ÇOCUKLARA HEDİYE

Başiskele Belediyesi’nce çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren toplumda oluşabilmesi, daha güzel bir gelecek için çocuklara yönelik hazırlanan dergi, Başkan M. Yasin Özlü tarafından etkinliğe katılan çocuklara hediye edildi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım