HABERLER
Karadenizliler Merkez Camii Dualarla İbadete Açıldı
Orjinal Resim
12.04.2021 12:01:49

Onbir Ayın Sultanı Ramazan’a sayılı günler kala yapımı tamamlanan Karadenizliler Merkez Camii dualarla ibadete açıldı.

Karadenizliler Mahallesi Ordulular Sokak’ta inşa edilen cami 9 Nisan Cuma günü il ve ilçe protokolünün, hayırsever mahalle sakinlerinin katılımıyla gerçekleşen programla hizmete açıldı.

Koronavirüs tedbirlerine uygun olarak gerçekleştirilen açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP İlçe Başkanı Serkan Günaydın, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İsmail Gülşen, Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol, Karadenizliler Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Selahattin Gökçen ve yönetimi, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Başiskele Fatma Hatun Camii İmamı Hasan Aksoy’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, açılış konuşmalarıyla devam etti.   

İL MÜFTÜ YARDIMCISI GÜLŞEN: MEKÂNLARIN İMARI GÖNÜL İMARINDAN GEÇER

Kocaeli İl Müftü Yardımcısı İsmail Gülşen yaptığı konuşmada, “Tevbe Süresi’nin 18. Ayeti bizim için camilerin ne manaya geldiğini, ne olması gerektiğini bize en güzel şekilde ifade ediyor. Biz Müslümanlar bu şuurla beraber, bulundukları mekânların imarının gönül imarından geçtiğini bilerek ve düşünerek mescitlerini ve camilerini inşa ediyorlar. Dolayısıyla bu mahallemizde imar edilen bu camimiz inşallah gönüllerimizin imarına ve hayatımızın imarına vesile olacaktır. Cenab-ı Hakk mübarek eylesin inşallah.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ: BU GÜZEL ESERDE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, “Bu güzel eseri ilçemize ve mahallemize kazandırdığı için mahalle sakinlerimize, gayretlerine bizzat şahit olduğum Selahattin abimize, mahalle muhtarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu şehrin bir evladı olarak bu güzel eserde bizim de bir tuğlamızın, bir hizmetimizin olmasını sağlayarak bu şerefe nail olmamıza vesile olan hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar bizleri yalnız bırakmayan ve bugün de camimizin açılışında bizi yalnız bırakmayan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Karadenizliler Merkez Camimiz hayırlı ve mübarek olsun.” diye konuştu.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ALLAH’IN MABEDLERİNİ ANCAK ALLAH’A İNANANLAR YAPAR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın da kürsüde yaptığı konuşmada, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe belediyelerimiz ile birlikte şehrimizde yapılan her caminin yapılışına her türlü destek sağlıyoruz. Ama siz de biliyorsunuz ki Allah’ın mabedlerini ancak Allah’a inananlar yapar. Burada bir kez daha müşahede ediyoruz ki mahallelimizin ve hayırseverlerimizin bu caminin yapılmasındaki katkıları çok büyük, belki de en kıymetli olanı bu. Böyle güzel bir mabedi mahallemize, ilçemize, şehrimize kazandırdığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun, hayrınızı kabul eylesin inşallah.”  dedi.

“ASLOLAN AHLAK VE EDEPTİR, GERİSİ TEFERRUATTIR”

Başkan Büyükakın, “Buralar bizim için yaşam alanı, ahlakın temellerinin atıldığı yerler. Ahalklı bir toplum, yetişmiş nesiller, gelecek için iyi yetişmiş aileler, bizim birlik ve beraberliğimizin ve bekamızın da en temel unsurları. Dolayısıyla bu camimizde küçük evlatlarımızla bir arada olmak, onların bu camimizin avlusunda ve içinde oynamalarını, ibadet ettiklerini görmek bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Çünkü onlar büyükleri ile birlikte ahlakı, edebi öğrenecekler. Çünkü aslolan ahlak ve edeptir; gerisi teferruattır. Hazreti Peygamber Efendimiz’in (S.A.V) de güzel ahlakı tamamlamak için gönderildiğini unutmadan bu mabedleri inşa etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

DUALARLA HİZMETE AÇILDI

Pandemi dolayısıyla açılış konuşmalarının kısa tutulduğu törende Başiskele İlçe Müftüsü Aşur Akyol’un yaptığı duaların ardından açılış kurdelası çocuklarla birlikte kesildi ve Karadenizliler Merkez Camii ibadete açılarak cemaatine kavuştu.

Toplamda 3300 metrekare alan üzerine Selçuklu Mimarisi örnek alınarak inşa edilen cami, 1500 kişilik kapasiteyle Başiskele’nin en büyük camilerinden biri olarak ibadete açık kalacak.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım