HABERLER
Başiskele´de Fatih Çıtlak ile Şeb-i Arus Sohbetleri
Orjinal Resim
7.12.2021 16:25:51

Başiskele Belediyesi, 7-17 Aralık Mevlana Haftası dolayısıyla TV programcısı ve yazar Mehmet Fatih Çıtlak ile Şeb-i Arus Sohbetleri etkinliği yaptı.

Başiskele’de sosyal ve kültürel etkinliklere hız kesmeden devam eden Başiskele Belediyesi, geçen hafta “Konumuz Aile” başlığıyla Uzman Aile Danışmanı ve Yazar Saliha Erdim’i Başiskeleliler ile buluşturduktan sonra dün de Fatih Çıtlak’ı ilçede ağırladı.

BAŞKAN ÖZLÜ DE KATILIM GÖSTERDİ

Yeniköy Kültür Merkezi Ahmet Özel Çok Amaçlı Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün yanı sıra yüzlerce vatandaş katılım gösterdi. Yoğun ilginin olduğu etkinlikte Koronavirüs tedbirleri ihmal edilmedi. Söyleşi öncesi girişlerde katılımcılara HES Kodu sorgulaması yapıldı, dezenfektan ile el temizliği ve maske dağıtımı yapıldı.

ÇITLAK: HZ. MEVLÂNA’YI ANMAKTAN MAKSAT, HZ. MEVLÂ’YI ANLAMAKTIR

Vefatını Şeb-i Arus, kavuşma vakti olarak nitelendiren Mevlâna Celâleddîn-i Rumi Hazretleri'nin vuslatının 748. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleştirilen programda konuşan Mehmet Fatih Çıtlak, Hz. Mevlâna’nın hayatından menkıbeler anlatarak izleyicileri hoş sohbetiyle mest etti.

Mehmet Fatih Çıtlak, “Hz. Mevlâna’yı anmaktan maksat, Mevlâna’yı kutsamak için değildir. Hz. Mevlâ’yı anlamak için bir vesiledir. İnşallah bu akşamki toplantımız da buna hizmet etmiştir. Bu güzel programda emeği geçen ve beni can kulağıyla dinleyen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN FATİH ÇITLAK’A TEŞEKKÜR

Programın sonunda Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, sahneye çıkarak Mehmet Fatit Çıtlak’a bir çiçek hediye takdim ederek hoş sohbetleri için teşekkür etti. Programa katılan hemşehrilerine de teşekkür eden Başkan Özlü, böyle güzel etkinliklerin önümüzdeki haftalarda da devam edeceği müjdesini verdi.

l Fotoğraflar
 
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım