HABERLER
Türkiye’nin En Büyük Millet Bahçesi Başiskele’ye Yapılacak
Orjinal Resim
8.12.2021 14:08:46

Marmara Bölgesi’nin ve Kocaeli’nin yükselen değeri Başiskele’ye Türkiye’nin en büyük millet bahçesi yapılacak.

Başiskele’deki Seymen Kışlası’nın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ön tahsisi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Eski kışla alanında TOKİ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Millet Bahçesi inşa edecek.

Başiskele’de yeşile ve doğaya büyük önem veren Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün de yakından takip ettiği proje için ilk resmi adımlar atıldı. Bakan Murat Kurum imzalı yazıda Seymen Kışlası’nın Millet Bahçesi yapılmak üzere Kocaeli Büyükşehir’e 2 yıl süreyle ön tahsisi yapıldığı ifade edildi. Büyükşehir, 787 bin 517 metrekarelik alanda öncelikli olarak plan tadilatları yapacak. Başiskele’ye kazandırılacak Millet Bahçesi ise TOKİ ve Kocaeli Büyükşehir iş birliğiyle hayata geçirilecek.

BÜYÜKŞEHİR'E ÖN TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, geçtiğimiz aylarda Bakan Murat Kurum ile birlikte Seymen Kışlası’nda incelemelerde bulunmuşlardı.

787 BİN 517 M2’LİK ALAN

Halk arasında Seymen Kışlası olarak bilinen Başiskele Nahit Şenoğlu Kışlası, Büyükşehir’e devredilmek ve Millet Bahçesi yapılmak üzere 2017 yılında tahliye edilmeye başlanmıştı. Proje dahilinde mevcut arazideki yeşil alanlar korunacak ve rekreasyon, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, oyun alanları, millet kıraathanesi gibi alanlar oluşturulacak. 787 bin 517 metrekarelik alanda yapılacak Millet Bahçesi, Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi olacak.

MÜJDEYİ BAŞKAN BÜYÜKAKIN VERDİ

Başkan Tahir Büyükakın, Başiskele Seymen Kışlası’nın Millet Bahçesi yapılmak üzere Büyükşehir’e tahsisini sosyal medya hesaplarından müjdeledi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Büyükakın, Başiskele’ye yapılacak Millet Bahçesi’nin hayırlı olması dileklerini iletti.  Başkan Büyükakın, “Sevgili hemşerilerim, bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkiye’nin en büyük millet bahçesi için ilk adımı attık.” ifadesini kullandı.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TEŞEKKÜR

Başiskele’de geleceğe nefes olacak yatırımlarla 2,5 yılda kente yaklaşık 294 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de dün gerçekleştirilen belediye meclisinde müjdeli haberi meclis üyelerine duyururken, sosyal medya hesaplarından da Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Başkan Büyükakın’ın paylaşımını alıntılayan Başkan Özlü, “Bu konudaki gayretli çalışmalarınız için hemşehrilerim adına çok teşekkür ederim Başkanım.” ifadelerini kullandı.

l Fotoğraflar
 
SeymenKislasi3_08122021140842-7_1024_768.jpeg Orjinal Resim
SeymenKislasi4_08122021140842-8_1024_768.jpeg Orjinal Resim
Site Yönetimi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
K7 Yazılım